Bejelentkezés

x
Search & Filters

Richie Faulkner (Judas Priest)

Születés / Halálozási dátum: 
1980. január 01. kedd
Születési hely: 
London - Anglia
Zenekar: 

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Richard Ian Faulkner (Egyesült Királyság, London, 1980. január 1.) brit gitáros, aki olyan zenekarokban kezdte pályafutását, mint a Dirty Deeds, a Voodoo Six, és az Ace Mafia. 2008-ban csatlakozott Lauren Harris zenekarához, aki az Iron Maiden basszusgitárosának/vezetőjének Steve Harrisnek a lánya. Szélesebb körben akkor vált ismertté, amikor 2011-ben csatlakozott a Judas Priesthez, ahol a kilépett K. K. Downing helyére került.

Az első fellépése a zenekarral 2011. május 25-én volt, amikor a Judas Priest az American Idol elnevezésű zenei tehetségkutató műsorban lépett fel az Egyesült Államokban. Az előadás során egy James Durbin nevű versenyzővel adták elő a Living After Midnight és a Breaking the Law című dalokat. Az együttes búcsúturnéjaként meghirdetett Epitaph World Tour turnéján már Faulkner lépett színpadra, amely 2011. júniusában vette kezdetét Európában és 2012 nyaráig tartott. A Judas Priest 2014-ben megjelent Redeemer Of Souls albumán már ő gitározott. Ezenkívül szerepel a híres színész Christopher Lee 2012-es Charlemagne: The Omens of Death című albumán is.

Hatásai, hobbija

9 éves korában kapta meg az első gitárját a szüleitől, de ezenkívül zongoraleckéket is vett. K. K. Downinghoz hasonlóan Jimi Hendrix albumok hallgatása közben, autódidakta módon tanult meg gitározni. Játéka gyors ütemben fejlődött 13 éves korában már Észak-Londoni kocsmákban lépett fel. Stílusára olyan gitárosok voltak hatással, mint a Judas Priestből ismert Glenn Tipton/K. K. Downing páros, az Iron Maidenben játszó Dave Murray/Adrian Smith duó, továbbá a német gitársztár Michael Schenker (ex-Scorpions, ex-UFO, Michael Schenker Group), vagy Slash. A zenekarok közül pedig olyanokat említ kedvenceinek, mint a Mötley Crüe, a Guns N' Roses, a Black Sabbath, a Papa Roach és a Metallica.

Faulkner hobbijai közé tartozik az úszás, a búvárkodás, a digitális tervezés, valamint a Glenn Tiptonnal való közös horgászat. Ezenkívül szenvedélyes Star Wars rajongó.

Tovább a Judas Priest oldalára.

 

Forrás: wikipédia