Bejelentkezés

x
Search & Filters

Suicide Silence

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2002

További képek

Biográfia: 

2002-ben alapították (Riverside, Kalifornia). Akkoriban a legtöbb tagnak ez csak egy side-project volt. Kezdetben hat tagja volt az együttesnek, Chris Garza és Rick Ash gitározott, Mike Bodkins kapta a basszista szerepét és Josh Goddard a dobosét. Mitch Lucker mellett Tanner Womack is énekesként tevékenykedett. Nem sokkal az első fellépésük után Womack-et kirúgták és még abban az évben (2003) kiadták első demójukat. A második demo 2004-ben jelet meg. Az az év nem csak amiatt jelentett sokat: a tagok rájöttek, hogy valami nagyba fogtak bele és innetől fogva már nem csak egy side-projectként kezelték.

A harmadik és egyben utolsó demo 2006-ban jelent meg, még az évben Josh elhagyta a zenekart helyére pedig Alex Lopez került, rá egy évre pedig a Century Media gondozásában az első album is, mely a The Cleansing nevet kapta. A lemezt nagy örömmel fogadták a deathcore rajongók, a Billboard 200-as listáján a 94. foglalta el, sőt a kiadójuk történelmében a legnagyobb példányszámban eladott dedütáló album lett. A sikerek után természetesen turnéra indultak, amin többek közt a Mayhem festen is részt vettek. Szinte az egész világot körbejárták.

Természetesen sokáig nem ültek babérjaikon, hisz még 2008-ban elkezdtek dolgozni a következő korongon, mely 2009-ben jelent meg No Time To Bleed elnevezéssel. Még a megjelenés előtt négy dalit is hallhattunk tőlük élőben az albumról: Wake Up, Your Creations, Lifted és No Time To Bleed. Áprilisban a Kerrang Most Innovative Band díját is megnyerték, sőt késöbb a Golden God award Best New Talent díját is bezsebelték. Az új album a Billboard 200-as listáján egészen a 32. helyig tornázta fel magát. A megjelenés után sokáig turnéztak.

2011-ben kezdtek el harmadik albumukon dolgozni, még a munkálatok közben is rengeteg fellépésük volt, még a megjelenés előtt Mitch a következőket nyilatkozta a lemezről: "Még mindig ugyanaz a hitem és a nézetem, de sokkal nyitottab vagyok mindenre.Az életem ezen pontjánál nem látom a jót abban, ha az embereket arra készteted, hogy gyűlöljenek, azért, amit mondtál. Ez a lemez mindenkinek szól." Az album 2011 július 12-én jelent meg, The Black Crown címen. A Billboard 200-as listáján a 28-ik helyezést érte el. Természetesen a fellépések sem maradtak el.

Sajnálatos módon 2012 november elsején Mitch elhunyt, halálakor a következő üzenetet írták a zenekar megmaradt tagjai: "Ezt nem ehet egyszerűen mondani. Mitch korareggel eltávozott motorbalesetben szenvedett súlyos sérülések következtében. Ez mindanyiunk számára szörnyen tragikus és és legmélyebb részvétünket ajánljuk a családjának. Örökké a szívünkben fog élni. R.I.P. Mitchell Adam Lucker - Szeretünk Testvér." Néhány memorial show után kiadták az Ending Is the Beginning: The Mitch Lucker Memorial Show elnevezésű DVD-t emelett pedig létrehoztak egy alapot a lányának.

2014-ben új albumot adtak ki, melyet természetesen testvérüknek ajánlanak. Új énekesük Hernan "Eddie" Hermida lett, ezt úgy jelentették be, hogy közzétettek egy apró részletet a népszerű You Only Live Once című dalukból, azonban a vocal parot lecserélték Eddie hangjára. Jelenleg is turnéznak.


 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Hernan Hermida
ének
Mark Heylmun
gitár
Chris Garza
gitár
Dan Kenny
basszusgitár
Alex Lopez
dob