Bejelentkezés

x
Search & Filters

Snakeheart

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992 - 2010

További képek

Biográfia: 

A zenekar története 1992-ben kezdődött, az Arszlán, szentendrei hard rock haknizenekar feloszlásával. Az Arszlán három tagja megalapította a Kiss in the Dark nevű együttest, a Snakeheart közvetlen elődjét. Az első koncert napján csatlakozott hozzájuk Darányi Zoltán, második gitárosként. Néhány kisebb fellépés után Hopka Károly távozott a zenekarból. Ez után változott a név Snakeheartra. Innen kezdődik igazán a zenekar időszámítása.

Snakeheart néven, első koncertjüket – Kurfis Géza kisegítő énekessel – a PECSA-ban adták a Guns ’n Roses klubban. Közben folyt az énekeskeresés. ekkor találkoztak Bedő Zsolttal, aki később mint dobos lett a zenekar tagja. Volt egy énekes próbálkozás is Reményi Ferenc személyében, de ez sajnos nem úgy alakult, ahogy számítottak rá. Röme távozása után nem sokkal találtak egymásra a jelenlegi énekesükkel, Raczkó Balázzsal.

1993-ban kiadják első demójukat, melyet a szakma a White Lionhoz, Skid Row-hoz, illetve a Sing Sing zenekarhoz hasonlítják. A fogadtatás annyira jó volt, hogy Snakeheart egyből a klubokban és a nagy zenekarok előtt találta magát. Felléphettek például a Diákszigeten, turnéztak a Sing Sing-el, és az akkori legjobb rock klubokban állhattak színpadra.’94-ben Darányi kiszállt a zenekarból, ’95. közepéig kis szünet következett a zenekar életében. 1995 márciusban Horváth Ricsi is elhagyja a zenekart, helyette Vincze Zoltán lett az új basszusgitáros. A második gitár helyett a billentyű mellett döntenek a srácok. Így került a képbe Nehéz György.

1995-ben háromszámos demót készítettek. Stílusát tekintve a Snakeheart zenekart sokszor emlegették a magyar Bon Joviként is. Ősszel adták az első koncertet a visszatérés után, Szentendrén. 1996 tavaszán a Sing Sing együttessel országos koncert turnén voltak. 1996 szeptemberében elnyerték az E-klub "Év Reménysége" díját.

Többszörös dobos csere (1997: Oravetz István, 1997: Rentkó Attila, 1998: Pálmai Viktor, 2003-2006: Jean Péter, 2006-tól Kas Viktor) után jutottak el a mai dobosukig. 2004-ben billentyűs csere történik. Nehéz helyett Varga F. Zoltán érkezett a csapatba. 2003-ban – miközben egyébként dobost kerestek – egy gálaműsoron fedezte fel a zenekar Czifra Miklós gitárost. És annyira megtetszett a csapatnak a tehetséges fiatal gitáros játéka, hogy meghívta őt a zenekarba második gitárosnak. Czifra 2007-ben távozott a zenekarból. Szakmai elismertségüket jellemzi, hogy 2006-ban a Whitesnake vendégzenekarának kérték fel őket. Sajnos a vihar miatt a koncert akkor elmaradt a Petőfi Csarnokban. De 2008-ban ismét Magyarországra látogatott a Whitesnake, és a Snakeheart az előzenekarukként léphetett fel, több ezer ember előtt.

2010. február 16-án a zenekar a saját honlapján bejelentette feloszlását.
 

Videók

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Raczkó ’Bond’ Balázs
ének
gitár
Herr István
gitár
Varga F. Zoltán
billentyűsök
Vincze ’Vinsaint’ Zoltán
basszusgitár
Kas Viktor
dob