Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sledgeback

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A kultikussá vált magyar alternatív punk zenekar, a C.A.F.B. Amerikába költözött alapítójának, Szakácsi Gábornak későbbi együttese. A zenekar 2004-ben alakult az USA nyugati partján fekvő Seattle városában. A Sledgeback angol nyelvű honlapján többször is egyik legerősebb hatásaként jelöli meg a C.A.F.B. zenekart. (A kilencvenes évek magyar csapata szolgált alapul a Sledgeback műfaji megközelítésénél, amit Szakácsi többször is elmondott interjúk alkalmával.) A szövegvilágát és zeneiségét illetően a két együttes igen közel áll egymáshoz, amire például szolgálhatnak olyan dalok mint a "Pants off" melynek enyhén eltérő, magyar nyelvű változata "Utazás", a C.A.F.B. 2004-es "Naiv" című lemezen is megjelent.
 
Az amerikai és európai sajtóban megjelent kritikák és interjúk sokszor utalnak Szakácsi Gábor énekhangjára, amely igen meghatározó szerepet játszik a Sledgeback hangzásvilágában. Az énekes mély hangja a Sledgeback "védjegyévé" vált, hasonlóan előző zenekarához, a C.A.F.B.-hez.
 
A Sledgeback a megalakulás után néhány hónappal mar lemezszerződéshez jutott, az amerikai Sliver records jóvoltából és az év végére meg is jelentette első nagylemezét, "People's choice" címmel.A lemez sikeréhez hozzájárultak olyan dalok mint a "Good by my friend" vagy a "Pants off" amely azóta számos válogatáson is megjelent egy Német extrém sport film, az OTE mellett. Az állandó turnék miatt a tagság lassan kicserélődött és a 2006-ban megjelent "Perception becomes reality" lemez idején mar csak Szakácsi Gábor maradt az eredeti felállásból. A lemezt a Sliver records dobta piacra, majd egy hosszas vita után felmondta a szerződést az anyagra, amelyet 2007-ben a Holland "Rebellion records" vett át. Az európai változat kiadása mellett a Rebellion records a "We are the underground" című válogatás CD kereteben is kihozta a lemez egyik dalát ("Wonderland").

Videók

  • Sledgeback - Frustration

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Szakácsi Gábor
ének
gitár
Justin McCawley
basszusgitár
Tim Mullen
dobok
Címkék: 
sledgeback
C.A.F.B.
seattle punk
greg
Szakácsi Gábor