Bejelentkezés

x
Search & Filters

Skid Row

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1986

További képek

Biográfia: 

A Skid Row egy amerikai heavy metal zenekar. Egyike a kilencvenes évek grunge-divatját megelőző utolsó, kereskedelmileg is sikeres amerikai heavy metal-együtteseknek.

A zenekart 1986-ban alapította a basszusgitáros Rachel Bolan (James Southworth) és Dave „The Snake” Sabo (David Michael Sabo), akik egy lemezboltban ismerték meg egymást. Snake gyermekkori barátja Jon Bon Jovi révén került be először a Bon Joviba, majd Rachel Bolan-nel megalapították saját zenekarukat, a Skid Row-t (az első név-elképzelés Darkness lett volna), mely nevet Gary Moore albuma ihletett. A duó felvette még Scotti Hill-t (Scott Lawrence Mulvehill) gitározni, Rob Affuso-t (Robert James Affuso) dobolni, az énekes pedig Matt Fallon lett, akit 1987-ben Sebastian Bach (Sebastian Philip Bierk) váltott fel, mikor a többiek egy fotós barátjuk Mark Weiss esküvőjén hallották énekelni.

Az első évek klubkoncertekkel teltek (többször szerepeltek együtt Jon Bon Jovival is), majd '89-ben jött az első album Skid Row címmel az Atlantic Records kiadásában, melyről aztán számos dal sláger lett (I Remember You, 18 and Life, Big Guns, Piece Of Me , és talán a leghíresebb, Youth Gone Wild). Ebben az évben Oroszországban (hajdani Szovjetunió) turnéztak a Bon Jovi, Mötley Crüe, Cinderella, Scorpions, Ozzy Osbourne, és egy orosz zenekar, a Gorky Park társaságában (Moscow Music Peace Festival 1989), valamint hosszabban turnéztak egész Japánban. Sikerük azonban inkább botrányos, zajos volt, főleg a frontember Sebastian megmozdulásai miatt: üveggel dobta meg a közönséget, vagy közfelháborodást kiváltó pólóban jelent meg a színpadon, „AIDS kills fags” (Az AIDS megöli a melegeket) felirattal. A botrányoknak egyetlen pozitív következménye volt: a '91-es új album (Slave to the Grind) a toplisták élén nyitott, olyan dalokkal, mint az album címével megegyező Slave To The Grind, Monkey Businnes, vagy a mélyenszántó témájú In A Darkened Room.

1992 táján azonban már jött az új zenei hullám: Kurt Cobain és társai, és a grunge hamarosan elavulttá tette a '80-as évek nagy sztárjait, így a Skid Row-t is. '95-ben még kiadták a Subhuman Race-t, de a siker már nem volt olyan átütő (noha a Breakin' Down daluk az Arkangyal szárnyalása c. film betétdala is volt), végül a tagok közötti személyes nézeteltérések vezettek a zenekar 1996-os feloszláshoz.

1997-ben megszületett a Prunella Scales nevű zenekar (egy színésznőről kapta a nevét), tagjai pedig: Rachel Bolan, Phil Varone, Tommy Southard, és Francis Elwood voltak. Egyetlen albumuk jelent meg, Dressin Up The Idiot címmel.

1998-ban Snake Sabo, Scotti Hill, Rachel Bolan és Rob Affuso útjai ismét keresztezték egymást, és Shawn Mars barátjuk közreműködésével új projekt vette kezdetét Ozone Monday néven.
Néhány év önálló próbálkozás után Rachel és Dave 1999-ben úgy döntöttek, új életre keltik a Skid Row-t, de ezúttal már Sebastian nélkül. Az új énekes Johnny Solinger lett, a dobos egy ideig Charlie Mills, majd Phil Varone. 2002-ben közös turnéra indulta a Kiss-el, 2003-ban új albumot jelentettek meg ThickSkin címmel. Egy, a lemez készítését feldolgozó DVD is született, Under the Skin "The Making of Tickskin" néven. 2006-ban Johnny Solinger (ének), Rachel Bolan (basszusgitár), Dave "The Snake" Sabo (gitár), Scotti Hill (gitár), és Dave Gara (dob) elkészítették a Revolutions Per Minute albumot.
 

Videók

  • Skid Row - 18 and Life
  • Skid Row - Monkey Business
  • Skid Row - I Remember You
  • Skid Row - Youth Gone Wild
  • Skid Row - Wasted Time
  • Skid Row - Piece Of Me
  • Skid Row - In A Darkened Room
  • Skid Row - Slave To The Grind
  • Skid Row - Quicksand Jesus
  • Skid Row - Breakin' Down

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tony Harnell
ének
Dave Sabo
gitár
vokál
Scotti Hill
gitár
Rachel_Bolan
basszusgitár
vokál
Rob Hammersmith
dob