Bejelentkezés

x
Search & Filters

Satyricon

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

1990-ben Eczema néven alapította Wargod és Exhurtum. 1991-ben döntöttek őgy, hogy black metalt fognak játszani, ezért átnevezték a zenekart Satyricon-ra, ekkor csatlakozott Satyr és Lemarchand. Az első, 1992-es All Evil demojuk után kirúgták Exhurtum-ot, Wargod pedig elhagyta a zenekart. A második demo  The Forest Is My Throne 1993-ban ejelnt meg, az hagyta el a zenekart Lemarchand és csatlakozott Samoth illetve Frost, a következő évben jelent meg első studióalbumuk a Dark Medieval Times és a második, a  The Shadowthrone.

A következő évben egy split-et adtak ki, The Forest Is My Throne / Yggdrasill cimen, a következő év mozgalmas volt, ugyanis kiadták a  Nemesis Divina-t, Samoth elhagyta a zenekart illetve Kveldulv csatlakozott, aki 1997-ben el is hagyta a zenekart. Kveldulv kilépésének évében jeletn meg  Megiddo - Mother North in the Dawn of a New Age cimű EP-jük, rá egy évre pedig a Picture Disc Box Set és a  Intermezzo II cimű EP.

Rebel Extravaganza, a negyedik studióalbumuk 1999-ben került a boltok polcaira. 2000-ben a Pantera-val turnéztak, majd 2002-ben kiadták a Ten Horns - Ten Diadems cimű compilationt. Következő lemezük, a Volcano is az évben jeelnt meg, amivel négy díjat is bezsebeletek: a Norwegian Grammy a legjobb metal albumért, egy Alarm díj a  Fuel for Hatred cimű dalért, az év dala kategóriában, Alarm Award az év legjobb metal albumárt és  The Oslo díj a legjobb teljes albumért.

2006-ban adták ki a Now, Diabolical cimű lemezt, 2008-ban jelent meg a  My Skin Is Cold cimű EP és a The Age of Nero cimű studióalbum. 2013 szeptemberében jelent meg a self-titled, nyolcadik studiólemez. Idén kerül forgalomba a Live at The Opera.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Satyr
ének
Frost
dob