Bejelentkezés

x
Search & Filters

Korn

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1993

További képek

Biográfia: 

A Korn (vagy KoRn, KoЯn) egy amerikai rock együttes Bakersfieldből, 1993-ban alakult. Az együttesnek kilenc egymást követő debütálása van a Billboard 200-on. A Korn 30 millió albumot adott el világ szerte, hatszor jelölték Grammy-díjra, amiből kettőt elnyert. A Korn ismert egyedi hangzásáról, a skót duda használatáról, ami metal együtteseknél szokatlan, Jonathan különböző énektechnikáiról, például a scatról, amit főleg dzsessz-ben használnak, Head és Munky héthúros gitár használatáról, ezeknek a sajátosságoknak köszönhetik a sikerüket.

Korai évek, megalakulás

Brian Welch és Reginald Arvizu még a középiskolában ismerték meg egymást, barátságot kötöttek, és alapítottak egy együttest, aminek Pierct volt a neve. A Pierct rövid életű volt, de még akkor csatlakozott hozzájuk James Shaffer. Miután ez az együttes feloszlott, Arvizu és Shaffer folytatni akarták, utána pedig a 13 éves David Silveria csatlakozott hozzájuk, és megalapították a L.A.P.D.-t (Love And Peace Dude később Laughing As People Die), az énekes Richard Morall volt, aki később kilépett a drogproblémái miatt. Emiatt ez az együttes is felbomlott, de a megmaradt 3 tag, Arvizu, Shaffer, Silveria nem akarták abbahagyni, és visszahívták Welch-et, és egy új formációt alkottak, aminek Creep lett a neve.

1993 elején, az együttes észrevett egy énekest, Jonathan Davis-t, akit élőben láttak játszani egy este a saját együttesével, a Sexart-tal. A Creep megkérte, hogy csatlakozzon hozzájuk. Davis nem szeretett volna csatlakozni, de miután elbeszélgettek, és kipróbálta, hogy milyen lenne az összhang az énekével, úgy döntött, hogy csatlakozik (ezt egy interjúban említette Davis, ami megtalálható a Who Then Now? DVD-n). Az együttes ezután le akarta cserélni a nevét, Jon csatlakozása miatt. Davis a Korn-t javasolta (egy hirtelen ötlet volt), de mindenkinek tetszett. Ezután Jonathan szerzett Crayola zsírkrétákat, és megrajzolta a lógójukat gyerekes írásmódban, 'K'-t írtak a 'C' helyett és R 'helyett' fordított 'Я '-t (a corn szó magyarul kukoricát jelent). Az együttes három tagja felvett becenevet, Welch a Head-et, Arvizu a Fieldy-t és Shaffer a Munky-t.

Neidermeyer's Mind demó, Korn - az első sikerek (1993-1995)

Még abban az évben, áprilisban elkezdtek dolgozni Ross Robinson producerrel, aminek a Neidermeyer's Mind demó lett a gyümölcse, ami négy számot tartalmazott. Az együttesnek problémája volt kiadót találnia, a '90-es évek rock stílusirányzata miatt, ami főleg grunge volt. Sok próbálkozás után, Paul Pontius az Immortal/Epic Records-tól hallotta az együttest egy nightclubban, le volt nyűgözve, és eldöntötte, hogy leszerződteti őket. Egy kiadóval és egy producerrel elkezdtek dolgozni az első, önmagukról elnevezett albumon.

Zeneileg, az album az alternatív metál, grunge, a hip-hop és funk keveréke volt, az utóbbi elemek körülölelték az együttes ritmusos megközelítését a zenéjükben. A Blind volt az első kislemez az albumról, amit kellő mennyiségben játszottak a rádióban, és a rá irányuló figyelem sem volt elhanyagolható. Október 11-én jelent meg az album, és az együttes szüntelenül turnézott, tv- és rádiótámogatás nélkül. Csak magukra számíthattak a heves élő előadásaikon, aminek köszönhetően nagy létszámú rajongótábort szerzett magának a Korn. A sok rajongónak sikerült elérnie, hogy a Korn felkerüljön a Billboard 200-ra, és 1996-ban, a 72. helyre felkerült az album, amelyen megtalálható az első olyan daluk, amelyet Grammy-díjra jelöltek, a Shoots and Ladders-t, a „Legjobb Metál Előadás” kategóriában. Az első nagy turnéjukon, a Korn a Danzig-nak volt a nyitóegyüttese a Marilyn Manson mellett. 1995-ben másoknak is nyitott, mint például: Megadeth, 311, Fear Factory, Flotsam and Jetsam és KMFDM. Mindamellett az első olyan nagyobb turnéjukon, ami már nagyobb közönségnek szólt, Ozzy Osbourne-nak voltak a nyitóegyüttese, a Deftones mellett. Miután kisebb együttesek előtt is játszott, mint például a Sugar Ray, Dimestore Hoods és Life of Argony, a Korn visszavonult a stúdióba, hogy elkészítse a második stúdióalbumát.

Life Is Peachy (1996-1997)

A Korn még egy lemez erejéig összeállt Ross Robinsonnal a Life Is Peachy-hez, amit 1996. október 15-én adtak ki. Zeneileg nagyon hasonló volt az első albumhoz, de több funk hatás benne, mint például "Porno Creep"-ben, és a "Swallow" -ban. Két feldolgozás található az albumon, a War együttes Low Rider-je Davis skótdudájával, és Head énekével, és Ice Cube Wicked-je, egy vendégénekessel, Chino Moreno-val, a Deftones-ból. Hogy népszerűsítsék az új albumot, a Korn a Metallica nyitóegyüttese volt, és az interneten is terjesztették, ami akkor újdonság volt. A Life Is Peachy-ből több mint 106 000 db-t adtak el az első héten, és a harmadik helyen debütált a Billboard 200-on. Az első kislemez a No Place to Hide volt, ami megszerezte az együttesnek a második Grammy-díj jelölést, a második az A.D.I.D.A.S., ami szintén jól szerepelt, és csak ehhez a számhoz készült klip az albumról. Az együttes növelte a népszerűségét a Lollapalooza zenei fesztiválon 1997-ben a Tool-lal együtt. Miután Munky-nak agyhártyagyulladása volt, a Korn-nak az évre muszáj volt abbahagynia a koncertezést.[8] Még ugyanabban az évben összeálltak egy remix duóval, a Dust Brothers-zel és elkészítették a Kick the P.A.-t, ami a Spawn-Az ivadék című filmben hallható.

1997 végén a Korn megalapította a saját lemezkiadó cégét, az Elementree Records-ot. Az első aláíró a kiadóhoz a Videodrone volt, ami arról ismert, hogy az énekese, Ty Elam énekórákat adott Davis-nek. Az Orgy is itt adatta ki az első albumát, a Candyass-t (a Videodrone-t megelőzve), ami megszerezte az Elementree-nek az első platinum minősítést. Az Orgy gitárosa, Ryan Shuck együtt zenélt Jon Davis-szel a Sexart-ban, később Jon kilépése után pedig Ty Elammal. A következő években, a Korn leszerződtetett más előadókat is mint például a rapper Marz-t és Deadsy-t.

Follow the Leader - a legnagyobb sikerek (1998-1999)

A harmadik album kiadása előtt a Korn készített egy heti rendszerességgel megjelenő TV-műsort, aminek Korn TV volt a neve, bemutatta, hogy hogyan készült a harmadik album, és sok ismert vendég jelent meg benne, mint például a pornószínész Ron Jeremy, Limp Bizkit, és a 311. A Korn 1998. augusztus 18-án adta ki a Follow the Leader-t, amin sok vendégelőadó szerepelt, mint például Fred Durst a Limp Bizkit-ből, Ice Cube, Tre Hardson a Pharcyde-ból, és a színész Cheech Marin a rejtett számban (Earache My Eye-ban, amit ő írt még a Cheech & Chong-ban).
Az album teljes siker volt, első helyen debütált a Billboardon, 268 000 példányt adtak el egy héten belül. Két fontos kislemez volt, a Got the Life és a Freak on a Leash, mindkét dalt széles körben hallgatták, és a dalok klipjeit kérték legtöbben az MTV Total Request Live című műsorában, és a Got the Life vonult vissza a legkorábban a show történetében (pozitív dolog), a Freak on a Leash pár hónappal később ugyanolyan sikereket ért el. A kislemezek (főleg a Freak on Leash) a Billboard, Mainstream Rock és Modern Rock listákon is jól szerepeltek, az utóbbin több mint 27 hetet, többet mind az addigi Korn kislemezek.

A Freak on a Leash megnyerte a Korn-nak az első Grammy-díjat a „Legjobb Rövid Változatú Zenei Klip” kategóriában,és jelölték a „Legjobb Metál Előadás” kategóriában. A klip kilenc jelölést ért el az MTV Video Music Awards-on, amiből kettőt nyert meg, a "Legjobb Rock Klip" és a „Legjobb Szerkesztést”. A Follow the Leader az együttes legsikeresebb albuma, Észak-Amerikában 5×-ös platinalemez lett a RIAA szerint, és világszerte több mint 10 millió példányt adtak el belőle.

Még abban az évben elindították a Family Values Tour-t, amit évente rendeztek meg később (bár voltak kisebb és nagyobb szünetek is köztük). A Korn-nal itt sikeres együttesek léptek fel, mint pl. a Incubus, Limp Bizkit, Orgy, Ice Cube és a német ipari metál együttes a Rammstein. A turnéról kiadtak egy élő CD-t és DVD-t, amelyik arany és platina minősítést értek el. A 1999-es turnén nem vett részt a Korn. A Limp Bizkit, a Primus, a Staind, a The Crystal Method, a Method Man & Redman, és Filter voltak a főbb előadók, de néhány állomáson a Korn is fellépett, mint meglepetés, és olyankor eljátszották a Falling Away From Me-t, ami megtalálható a negyedik albumokon, az Issues-on.

Issues (1999-2001)

A Korn negyedik albumának, az Issues-nak Brendan O'Brien volt a producere. 1999. november 16-án adták ki, a borítóját Alfredo Carlos készítette, aki megnyerte az MTV versenyét. Az Issues-t olyan héten adták ki, amikor sok régóta várt albumot is. Egy napon jelent meg Dr. Dre 2001 című albumával, és megszerezte az első helyet a Billboard-on, 573 000 példánnyal, letaszítva az élről Celine Dion válogatásalbumát, az All the Way … A Decade of Song -ot.

Hogy megünnepeljék a megjelenést, a Korn élőben eljátszotta az album összes számát, a történelmi jelentőségű Apolló színházban, és párhuzamosan több rádió is közvetítette élőben. Ez az előadás a Korn-t az első olyan rock együttesévé tette, aki játszott az Apolló színházban, és a második olyan előadóvá, amelyiknek a tagjai túlnyomó része fehér volt, az '50-es évek utáni Buddy Holly után. Ez a különleges eseményen részt vett a NYPD (New York-i rendőrség) dob- és skótduda együttese (Richard Gibbs vezénylésével). Részt vett még a rendőrség énekkara, mint háttérénekesek a dallamosabb részeknél.

Korábban még abban az évben, a Korn megjelent a South Park egyik részében, A kalóz-kísértet rejtélyében, amiben először lehetett hallani a Falling Away From Me-t (a kislemezen található verziót). A Korn még két kislemezt adott ki az albumról, a Somebody Someone-t, és Make Me Bad-et, amelyek szintén jól szerepeltek a Billboard-on. Minhárom dalhoz készült klip, a Falling Away From Me klipjét Fred Durst rendezte, a másik kettőt Martin Weisz. Mindhárom klip szerepelt a Total Request Live-ban, de csak a Falling Away From Me, és Make Me Bad ért el nagyobb sikereket. Az Issues-ban kevesebb a hip hop vonás, és emiatt az album közelebb áll az alternatív metálhoz. Ez az első nem igazán nu metal album a Korn-tól. Háromszoros platinum lett, majdnem ugyanolyan sikereket elérve, mint a Follow the Leader.

Untouchables (2002-2003)

2002. június 11-én másfél év kemény és hosszú munka után, a Korn ismét a média középpontjába kerültek az ötödik albumukkal, az Untouchables-szel. A második helyen debütáltak a Billboard-on, 434 000 példánnyal. Az eladások csalódást okoztak, a korábbi négy albumhoz képest, csak egyszeresen lett platina lemez. Az együttes az internetet okolta az alacsony eladásokért, mert egy még nem befejezett változat, 3 hónappal korábban felkerült az internetre.

Az album megjelenését megelőzően, egy nappal korábban, egy Korn-os műsor volt a Hammerstein Ballroom-ban, New York-ban, amit meg lehetett tekinteni mozikban az USA-ban élőben. Az Untouchables elektronikus, szintetizátoros és olyan gitár effekteket tartalmaz, amilyet az együttes soha nem használt azelőtt stúdióalbumon. A lemez teljesen más érzést vált ki a hallgatókból, mint a korábbiak, különösen az Alone I Break, a Hollow Life és a Hating, amelyek Jon Davis kedvenc Korn számai.

Az album első két klipjét a Hughes Brothers duó rendezte, akik A pokolból, és a Veszélyes elemek című filmekről ismertek. Az első videóban, a Here to Stay-ben az együttes egy TV-ben játszik statikus háttérrel, és a világ különböző problémáiról vannak bevágva képek. Ez a dal megszerezte a Korn-nak a második Grammy-díjat, a "Legjobb Metál Teljesítmény" kategóriában, és a Billboard Modern Rock listáján, ez a legsikeresebb Korn kislemez. A második klip a Thoughtless, ami Jon Davis gyerekkorát idézi fel, akit mindig megvertek, és erőszakoskodtak vele. A harmadik klipet, az Alone I Break-et Sean Dack rendezte, aki az MTV egyik versenyén nyerte ezt a tisztséget.

Take a Look in the Mirror, Greatest Hits, Vol. 1 - Head távozása (2003-2005)

A következő albumot megelőzően, a Korn kiadott egy kislemezt, a Did My Time-ot 2003. július 22-én, amit a Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője című film népszerűsítéséhez használtak, de a külön kiadott filmzenei CD-n nem jelent meg a dal. Angelina Jolie megjelent a dalhoz készített klipben, amit Dave Meyers rendezett. A Korn ismét begyűjtött a Did My Time-mal egy Grammy-díj jelölést a "Legjobb Metál Teljesítmény" kategóriában.

A Take a Look in the Mirror 2003. november 21-én jelent meg, kilencedik helyen debütált, ugyanazon okok miatt, ami miatt Untouchables is, egy héttel korábban az internetről le lehetett tölteni, emiatt pár nappal előrébb hozták a megjelenést. Az album visszatért a keményebb, durvább hangzáshoz, ami az Untouchables előtti albumokon volt jellemző. Ez az utolsó album, amelyiken az eredeti felállás szerepel, ez Head utolsó Korn stúdióalbuma.

Még 3 kislemezt adtak ki az albumhoz, de főleg a Right Now, és Y'All Want a Single volt sikeresebb. Előzőnek a klipjében rajfilm-animációk vannak, a főszereplő megkínozza magát, a másodikban pedig a tagok egy lemezboltot vernek szét, és a zeneipart ócsárolják közben, és 89-szer hangzik el a 'fuck' szó benne. A lemezen a Follow the Leader óta először szerepel rapper, a Play Me-ben Nas. Jonathan Davis a lemez kapcsán annyit mondott, hogy vannak emberek, akikkel nincs jóban, és pár számot nekik írt.

A Korn kiadta a válogatásalbumát, a Greatest hits, Vol. 1-t, ami a 4. helyen debütált a Billboard-on, több mint 129 000 eladott példánnyal. Az album az elmúlt 10 év legjobb dalait tartalmazza, és két olyan feldolgozást, amit még azelőtt nem lehetett hallani a Korn-tól, a Cameo-tól a Word Up!-ot, és a Pink Floydtól az Another Brick in the Wall-t. Egy remix is található albumon, a Freak on a Leash-é, az együttes legsikeresebb daláé, ami bónusz szám. A speciális kiadású album tartalmazott egy DVD-t, aminek Korn: Live at CBGB volt a címe, és hét dalt tartalmazott a 2003. november 24-ei élő koncertjükről a CBGB-ben (egy zeneklub volt). Ekkortájt az együttes megjelent a Monk - Flúgos nyomozó egyik részében.

Mielőtt a Korn elkezdett volna dolgozni a következő albumán, Head bejelentette, hogy kiválik a csapatból, indoknak azt mondta, hogy ő Jézus Krisztust választotta a megváltójának, és a zenei tevékenységét a végnek szenteli. Sokan azt gondolták, hogy csak egy hoax, egy rossz poén, ami rosszul sült el. Head megkeresztelkedett a Jordán folyóban, és utána beszélt a hitéről, és a megtéréséről. Ez volt az első hivatalos felállásváltás az együttes történetében.

See You on the Other Side, EMI/Virgin (2005-2006)

Miután a Korn-nak lejárt a lemezszerződése a Sony-val (az Immortal-nak és az Epic-nek is a Sony tulajdonosa), az EMI -vel kötött szerződést, arról, hogy a Virgin Records (EMI leányvállalata) fogja kiadni a következő két lemezt. Mint részeként ennek az új egyezségnek, a Virgin fizetett a Korn-nak 25 millió dollárt, a következő két album bevételéért cserébe, beleértve a turnékat és a lemezeladásokból bejött hasznot.

A Korn első lemeze a Virgin-nél a See You on the Other Side volt, amit 2005. december 6-án adtak ki, és 3. helyen debütált a Billboard 200-on, közel 221 000 db-bal. Az album 34 héteg volt a top 100-ban. Az első kislemez a Twisted Transistor volt, amit egy David Meyers által rendezett videó klip kísért, amiben rap zenészek alakították a Korn-t: Xzibit, Lil Jon, Snoop Dogg, és David Banner. A kislemez is harmadik helyen debütált a Billboard Mainstream Rock Tracks listáján, a legjobb kislemez debütálása ez volt a Korn-nak, és 9. helyen a Modern Rock listán. A második kislemez, a Coming Undone klipjét Little X rendezte, aki korábban csak hip hop és R&B klipeket készített. A See You on the Other Side egyszeres platina lett az USA-ban, és több mint 2-milliót adtak el belőle világszerte.

Az együttes tartott egy sajtókonferenciát Hollywood Forever Cemetery-ben (hollywoodi hírességek temetője) 2006. január 13-án, amelyen bejelentették a See You on the Other Side Turnét. A 10 Years-t meg a Mudvayne-t választották nyítóegyüttesnek az összes helyszínhez, ami a szülővárosukban kezdődött, Bakersfieldben kezdődött február 26-án, amit a város polgármestere, Harvey Hall hivatalosan "Korn napnak" nevezett el. A Family Values Tour újraindulását 2006. április 16-án jelentették be, amin a Korn, a Deftones, a Stone Sour, a Flyleaf, és a japán metál együttes, a Dir en Grey voltak a főbb előadók. A '07-es Family Values Tour-on a Korn, az Evanescence, az Atreyu, a Flyleaf, a Hellyeah és a Trivium játszottak a nagyszínpadokon.

Miközben Európában népszerűsítettek a See You on the Other Side-ot, Jonathan Davis-t Idiopathic thrombocytopenic purbura-ban diagnosztizálták (kevés vérlemezke képződés), ami miatt nem léphetett fel a hírhedt Download Festival-on, de az együttes többi tagja fellépett vendégénekesekkel, mint pl. Corey Taylor-ral a Slipknot-ból és a Stone Sour-ból, Benji Webbe-vel a Skindred-ből, és M. Shadows-sal az Avenged Sevenfold-ból. Emiatt a Korn-nak le kellett mondania a hátralévő Európai koncerteket 2006-ban, beleértve a Hellfest Summer Open Air-t. Akkor ismeretlen volt, hogy milyen betegsége van, de később egy levélben felfedte, hogy veszélyesen kevés vérlemezkéje volt, és nagy volt a kockázata az elvérzéses halálnak. A betegsége már nem volt hatással a 2006-os Family Values Tour-ra.

Untitled, MTV Unplugged - Silveria távozása (2006-2008)

2006. december elején az együttes bejelentette, hogy az alapító dobos, David Silveria meghatározatlan ideig kilép a Korn-ból. Utána, 9-én az MTV Times Square -nél lévő stúdiójában a Korn egy akusztikus koncertet adott, ami része lett az MTV Unplugged szériának. 2007. február 23-án meg lehetett tekinteni az MTV.com-on keresztül, és március 2-án pedig az amerikai, európai és az ázsiai MTV csatornákon. Egy 50 fős tömeg előtt a Korn 14 dalt adott elő. Néhány számban megjelentek vendégzenészek, a The Cure, és Amy Lee az Evanescence-ből. A Korn kiadott egy lemezt erről a fellépésről, amin csak 11 szám szerepelt, amiből kettőt nem lehetett látni az MTV-n. A lemez 9. helyen debütált 51 000 eladott példánnyal.

A Korn névtelen nyolcadik albuma 2007. július 31-én jelent meg, második helyen debütált, 123 000 példánnyal. Az album csak arany lett, 500 000 db-bal. Ezután lejárt az egyedi szerződésük a Virgin-nel. Az albumon, a turnékon játszó Zac Baird is zenélt, ami a daloknak mélyebb, atmoszférikus hangzást adott. Több ember dobolt, köztük Jonathan, Terry Bozzio és Brooks Wackerman a Bad Religion-ből. A Slipknot-os Joey Jordison dobolt a koncerteken, míg Ray Luzier fel nem váltotta őt. Az Evolution-t és a Hold On-t kiadták kislemezként, hogy népszerűsítsék az albumot, amik a negyedik, és kilencedik helyen debütáltak a Mainstream Rock Tracks listán. A harmadik kislemezt, a Kiss-t limitáltan adták ki 2008. áprilisában, amit egy hónap után nem lehetett hallani a rádiókban.

A kilencedik album

Az Ubisoft bejelentette 2007. októberben, hogy a Korn írt egy dalt, amit az Ubisoft játéka inspirált, a Haze, a szám címe is Haze lett, amit 2008. április 22-én jelentettek be.
A Korn kiadott egy új élő koncertlemezt, Korn: Live in Montreux 2004, amin még az eredeti felállás szerepel, 2008. május 12-én jelent meg. Ráadásul egy második válogatás album is megjelent, a Playlist: The Very Best of Korn, április 29-én jelent meg.

2009. február 12-én bejelentették, hogy fognak játszani Rock Fest-en, Cadott-ban, és a harmadik Rock on the Range -n is Colombus-ban. Később a Korn megerősítette, hogy fognak játszani a Download Festival-on, amit az Egyesült Királyságban rendeznek meg, a Faith No More mögött ők voltak a másod számú produkció, úgy, mint a németországi Rock am Ring Rock im Park zenei fesztiválon is.

Ez után bejelentették, hogy Ray Luzier hivatalosan is teljes jogú tag a Korn-ban, és ír dalokat az új albumhoz. Egy nemrég elhangzott interjúban, Ross Robinson, felfedte, hogy ő lesz ennek az albumnak a producere, és ez lesz a harmadik Korn albuma, a lemez pedig könyörtelen lesz, és mindenkit emlékeztetni fog arra, hogy ki tudja megölni őket. Egy következő kérdésre: „A Korn vissza fog térni a gyökerekhez?” ezt válaszolta: „Milyen gyökerekhez? Nekik ott van Bakersfield nekem meg Barstow, mi egyáltalán nem akarunk visszamenni oda. Ha a gyökerek azt jelentik, hogy rombolni, és felébreszteni az embereket az életük alvajárásából, akkor igen.” Ross megemlítette, hogy kiadatná ezt az albumot a kiadójával, ha a Korn-nak szüksége lenne rá, mert jelenleg nincs kiadója a Korn-nak. Ross azt is elmondta, hogy Fieldy és Munky már dolgoznak az új anyagon a stúdiókban.

Egy új YouTube videóban, Fieldy beszélt egy "Chi dal"-ról, amin jelenleg is dolgoznak, és pénzgyűjtés céljából készült, amit a Deftones gitárosának, Chi Cheng-nek szánnak, aki autóbalesetet szenvedett 2008 végén, ami miatt kómába esett. Fieldy közölte, hogy a Slipknot gitárosa, Jim Root, Clint Lowery a Sevendust -ból, a Machine Head dobosa, Dave McClain, és a korábbi Korn gitáros, Head is közre fog működni a produkcióban. Ez azt jelenti, hogy a 2005-ös távozása óta ez az első közös zenélése az együttes valamelyik megmaradt tagjával.

Jonathan közölte, hogy miután végeztek az Escape From the Studio Tour turnéval, 2009 végén, ő is visszamegy a stúdióba, elkezd dalokat írni, és elkezdik felvenni a már kész számokat. Miután kijavítottak minden hibát, és minden ötletüket felhasználták, és Ross leellenőrizte, összeállítják az albumot, és valószínűleg 2010 elején kiadják.
 

Videók

  • Korn - Falling Away From Me
  • Korn - Did My Time
  • Korn - Right Now
  • Korn - Freak On A Leash
  • Korn - Coming Undone
  • Korn - Got The Life
  • Korn - Blind
  • Korn - Here To Stay
  • Korn - Evolution
  • Korn - Thoughtless

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Jonathan Davis
ének
skót duda
Brian "Head" Welch
gitár
vokál
James "Munky" Shaffer
gitár
vokál
Reginald "Fieldy" Arvizu
basszusgitár
Ray Luzier
dob
ütőhangszerek