Bejelentkezés

x
Search & Filters

King Diamond

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1974

További képek

Biográfia: 

King Diamond (sz. Kim Bendix Petersen, 1956. június 14., Dánia) énekes, aki a Mercyful Fate, majd szólózenekara, a King Diamond együttes frontembereként vált ismertté. Énekstílusának jellegzetessége, hogy sokszor magas falsetto hangot használ.

Mercyful Fate

18 évesen kezdte zenei pályafutását a dán heavy rock zenekar Brainstorm gitárosaként. 1976-tól már énekelt a Black Rose nevű hard rock együttesben. Már a Black Rose-ban elkezdte kialakítani később jellegzetessé vált teátrális, horror-ihlette előadásmódját. 1980-ban elhagyta a csapatot és csatlakozott a punkot játszó Bratshoz, ahol megismerkedett három másik zenésszel (Hank Shermann, Michael Denner, Timi Hansen), akikkel még ugyanebben az évben megalakították a Mercyful Fate heavy metal zenekart, mely sátánista szövegvilágával és King Diamond extrém színpadi megjelenésével az 1980-as évek elején nagy hatással voltak a black metal stílusra. 1985-ben, a Don't Break the Oath album turnéját követően a Mercyful Fate feloszlott.

King Diamond

King saját nevén hozott össze új zenekart, amelybe a gitáros Denner és a basszusgitáros Hansen is követte őt. Az együttes dobosa Mikkey Dee (ex-Don Dokken, ma Motörhead), míg szólógitárosa Andy LaRocque lett. Az új csapatban a Mercyful Fate örökségét vitték tovább több dallammal és a sátánista szövegeket elhagyva, komplett horrorsztorikat feldolgozó albumokkal. A King Diamond sikerei ellenére 1992-ben a Mercyful Fate is újjáalakult. 1999-ig párhuzamosan készültek King Diamond és Mercyful Fate lemezek, majd King ismét pihenőre küldte korábbi csapatát és azóta is szólókarrierjére koncentrál. Legutóbbi lemezük 2007-ben jelent meg Give Me Your Soul… Please cimmel.

Színpadi megjelenése

Színpadi fellépések alkalmával a védjegyévé vált mikrofonját használja, ami két combcsontból áll és keresztet mintáz. A KISS-ből ismert Gene Simmons szerint arcát King korábban az övéhez hasonlóan festette, ami miatt pereskedés is folyt. Az ügy lezárta után Kingnek meg kellett változtatnia a festés mintáját.
 

Videók

  • King Diamond - Give Me Your Soul
  • King Diamond - Welcome Home
  • King Diamond - Sleepless Nights
  • King Diamond - The Family Ghost
  • King Diamond - Abigail