Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hydra

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2021

További képek

+36 30 582 1625 - Pálosi Róbert
+36 30 644 1930 - Szakács Ildikó
MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon

Biográfia: 

A zenekar egy baráti társaságból alakult, a tagoknak külön-külön is van zenei múltja:
 
Pálosi Róbert a Tales Of Evening zenekar tagjaként tett szert országos, és határon túli ismertségre. A zenekarból való távozása után baráti köréből alapította meg a Hydra zenekart.
 
"Kitaláltam egy kis dallamot a zongorán. Átküldtem Tominak, pár óra múlva jött is a válasz, a gitár riffekkel együtt. Tudtam, hogy innentől itt nincs hiba! Tomi baráti körében rátaláltam a megfelelő zenésztársakra, akik egyből bizonyították tudásukat, és a kellő alázatukat a közös cél érdekében. Némedi Gyuri, aki nálam sokkal jobb, képzettebb dobos, basszusgitárt ragadott a  kezébe. Szerintem ez megmutat mindent a hozzáállásáról. Multitálentum a srác. Tóth Sanyi, aki mérnök ember, nem ismer tréfát. Pontos, precíz, megbízható! Nincs mellébeszélés. Méhes Vid, ő a zenekar énekese. Mivel én írom a dalszövegeket, igy nem egyszerű feladat tolmácsolni a gondolataimat a közönség felé, de úgy érzem, Vidus ezt tökéletesen át tudja adni, kellő áhítattal, alázattal. Szerintem a hangja tökéletesen illik ebbe a zenei milliőbe. Azt gondolom, megmutattuk, hogy kellő elszántsággal el lehet érni azt, amit nagyon szeretnénk."
 
Laki Tamás az Art Of Butchery nevű death metal bandában játszott, a 90-es évek végén, szintén országos ismertséggel. Ezen kívül több zenekarban is gitározott.
 
Némedi György sok zenekarban tevékenykedett dobosként, sőt a kőbányai zenei stúdióban is dob szakon végzett. A Hydra zenekarban basszusgitáros, és technikai megfejtő.
 
Méhes Vid és Tóth Sándor Gyurival és Tamással több projektben is részt vett a Hydra megalakulása
előtt.
 
A Nincs ami visszatart című dalra a zenekar leforgatta első videó klipjét 2021. októberében, a somogyvámosi Pusztatoronynál Az operatőr Gerócs Balázs volt.
 
2022-ben a Hydra első lemezanyagán dolgozott, az időközben elkészült dalok közül háromhoz videóklip is készült.
 
2023. nyarán a H-Music Hungary gondozásában megjelent a Hydra első lemeze, Láncra verve címmel.
 
A lemez megjelenése előtt a Barba Negrában tartott Powerwolf buli köré szerveződött mini fesztiválon is fellépett a zenekar.
 
Szintén ebben az évben a Kárpátia zenekar lehetővé tette, hogy a turnéjuk során több helyszínen is előzenekar lehessen a Hydra, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy minél nagyobb ismertséget szerezzen. Ennek során ismét sikeres koncertet adott a Hydra a Barba Negrában is.
 
Ez a turné jelenleg is tart, egészen az év végéig.
 
A koncertek helyszínei a zenekar honlapján követhetők, fotókkal végig dokumentáljuk is a bulikat.
 
A Hammer World szeptember-okóberi száma tartalmazza a zenekar első nagylemezét, és a Pálosi Róbert a "saját szavainkkal" rovatban mesél a lemezen található dalokról.
 
Az év hátralévő részében a zenekar gőzerővel dolgozik a második nagylemezének anyagán.
 
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Méhes Vid
ének
Laki Tamás
gitár
Tóth Sándor
billentyűsök
Némedi György
basszusgitár
Pálosi Róbert
dob