Bejelentkezés

x
Search & Filters

Beardfish

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2001

További képek

Biográfia: 

A Beardfish pszichedelikus progresszív post-modern rockot játszó svéd együttes, amely 2001-ben alakult Svédországban. Stílusuk leginkább a Genesis, a Yes-hez lehet hasonlítani. Zseniálisan ötvözik a mai kor modern progresszív világát, a 70-es évek dallamos rock zenéjével. Első lemezükön még sok dal svéd nyelven van, de a második The Sane Day című lemezük már teljesen angolul lett megírva.

2006-ban aláírtak az Inside Out-tal egy két lemezre szóló szerződést, ennek gyümölcse a 2007 és 2008-ban megjelent két részes Sleeping in Traffic.
Az albumok témája egy személy szokványos 24 órájáról szól. Az album igen sikeres lett, de főleg a Svédországban és az Államokban. Az Inside out szerződés hosszabbítást ajánlt a "halaknak" , amit örömmel elfogadtak.

2009-ben adták ki legújabb korongjukat Destined Solitaire néven. Sikere nem maradt el. Több szakújság egyszerűen "csodaként" jellemezte őket dallamos, technikás játékuk miatt. Az albumot még maga Mike Portnoy -a Dream Theater egykori dobosa- is egekbe magasztalta és közös turnéra

2011 március 30.-án jelent meg legújabb lemezük Mammoth címen, melyben néha a metal és a jazz finom keverékét is érezheti a hallgató. Bár sosem ostromolták a lemezeladási listákat, nem szerepelnek rádiókban, vagy zenei csatornák mûsorán, és rajongó táboruk sem vetekedhet nagy rock zenekarokkal, viszont az underground progresszív rock egyik legigényesebb tagjával ismerkedhet meg az, ki nyitni próbál eme zenekar felé.

Videók

  • Beardfish - The Hunter
  • Beardfish - Destined Solitaire

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Rikard Sjöblom
ének
billentyűsök
David Zackrisson
gitárok
Magnus Östgren
dob
Robert Hansen
basszusgitár