Bejelentkezés

x
Search & Filters

Barabonto

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2010

További képek

Biográfia: 

A Barabonto zenekar a magyar népzenei, rock, ska, punk, balkán műfajokat egybegyúrva alkotta meg sajátos stílusát, mely fesztivál-hangulatú szórakozásra ösztönzi a közönséget. Az együttes a sokféle egyéniség és zenei stílus harmonikus egységét valósítja meg, mely árasztja magából a természetes jó hangulatot. Zenéjükkel nem titkoltan kifejezetten a hazai közönséget szeretnék jó kedvre deríteni, mert teljes egyetértésben hisznek a zene mindent feloldó, pozitív erejében.

A Barabonto zenekart 2010-ben a Nem Mind 1 volt gitárosa, Rácz Krisztián “Csülök” és Nagy Kristóf “Bozont” alapította.

Nagy Kristóf “Bozont” a Nem Mind 1 zenekarban tűnt fel először, majd alapító tagja volt a Barabonto-nak is. Nem sokkal ezután a Superhero-hoz csatlakozott, de hamarosan jött a TV2-vel a Megasztár. 2014-ben visszatért a gyökereihez és ismételten a Barabonto frontembere lett.

Csülök, azaz Rácz Krisztián gitáros több mint 10 évet töltött a punk-rock műfajban, a Nem Mind 1-ben és a Macskanadrágban is feltűnt. Emellett tett egy kitérőt a latin zene irányában is: szintén alapító tagja volt az Inti és a Pura Vida zenekarnak.

Balázs, azaz Mezei Balázs a basszusgitáros posztot tölti be, ő is a punk-rock műfajban mozgott, itt ismerkedtek össze Csülökkel. Az Unpuzzolised zenekarból csatlakozott a Barabonto kötelékéhez, majd 1 év után kisebb kihagyás következett, ez idő alatt a Bugz-ban játszott, de 2014-től ő is visszatért.

Simon András "Simi" a zenekar dobosa a Testi Egyenleg SKA Kollektívából csatlakozott 2011-ben a Barabonto-hoz, de feltünt a Magic Cats Rockabilly trio-ban is.

A Barabonto hegedűse, egyben egyetlen női tagja, Tüpi, azaz Bánhegyi Tünde 8 évesen kezdett  hegedülni szülővárosában, Egerben, majd a zeneiskolai képzés után Budapesten folytatta tanulmányait (Bartók Béla Konzervatórium, Budapesti Zeneművészeti Tanárképző Főiskola,  majd Zeneakadémia). 2009 óta tagja a  Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarnak, szekund szólamvezetője a Capriccio Kamarazenekarnak.  Önálló kvartettjével (Color Quartet) kamaramuzsikusként, zenekari művészként és szólistaként számtalanszor fellép hazánkban és külföldön is klasszikus és könnyűzenei programokban egyaránt.

2016 májusában megjelent a zenekar első nagylemeze, a koncerteken pedig mindenki meghallgathatja, milyen is a Barabonto.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Bozont
ének
Csülök
gitár
Tüpi
hegedű
Simi
dob
Balázs
basszusgitár
Címkék: 
Barabonto