Bejelentkezés

x
Search & Filters

August Burns Red

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2003

További képek

Biográfia: 

Az August Burns Red egy amerikai metalcore zenekar a Pennsylvania-i Manheim-ből. A 2003 márciusában alakult zenekar első fellépéseinek kezdetekor a tagok többsége még végzős középiskolás volt, és nem sokkal ezután Lancaster környékén kezdték játszani műsoraikat. Az együttes állítása szerint nevüket egy, az első énekesükkel, Jon Hershey-vel megesett esemény inspirálta. A Between the Buried and Me-t, a Misery Signals-t és a Hopesfall-t tartják főbb ihletőiknek.

A megalakulás és a Thrill Seeker (2003-2006)

Az August Burns Red 2003-ban alakult. Első EPjüket Looks Fragile After All címmel a CI Records kiadónál készítették 2004-ben. Az új énekessel való fellépések után körülbelül egy évvel a zenekar szerződést kötött a Solid State Records-szal 2005-ben. Eredeti énekesük, Jon Hershey később az instrumentális post-rock zenekarnál, a Bells-nél folytatta.

Az August Burns Red abban az évben november 8-án kiadta az első teljes hosszúságú albumát, a Thrill Seeker-t. Néhány hónappal a turné után az énekes, Josh McManness kilépett a zenekarból. Helyére a jelenlegi énekes, Jake Luhrs került. 2006-ban a dobos Matt Greiner aláírt a Truth Custom Drums-szal.

Messengers (2007-2009)

Az együttes második albuma, a Messengers 2007. június 19-én jelent meg. A lemezből több, mint 108.000 példányt adtak el 2011 májusáig, és a 81. helyen landolt a Billboard 200-on.

2008-ban az August Burns Red számos művésszel turnézott szerte Észak-Amerikában és Európában, népszerűsítve a Messengers-t. Áprilistól májusig turnéztak a As I Lay Dying-nal és a Misery Signals-szal az Egyesült Államokban és Kanadában. Ugyanezen év szeptemberében és októberében szenzációs turnét tettek az A Skylit Drive-val, a Sky Eats Airplane-nel, a Greeley Estates-szel, és a This or the Apocalypse-szal az Egyesült Államokban. A zenekar Európába is ellátogatott egy egyhónapos szenzációs turnéra novemberben, aminek keretében felléptek Németországban, Finnországban, Norvégiában, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Észak-Írországban, Olaszországban, Belgiumban, Hollandiában, Csehországban, Szlovákiában és Franciaországban.

Ezután a turnésorozat után a zenekar elkészítette két népszerű dal feldolgozását. Felvették a klasszikus dal, a "Carol of the Bells" instrumentális változatát a karácsonyi válogatásalbumra, mely a The Spirit című film előzetesében szerepelt, és 2008 karácsonyán jelent meg. Szintén elkészítették a popénekes Britney Spears "...Baby One More Time" című dalának feldolgozását a Punk Goes Pop 2 válogatásalbumra, mely 2009 márciusában jelent meg.

2009 február 24-én a zenekar kiadta második EP-jét Lost Messengers: The Outtakes címmel. Ez olyan anyagokat tartalmazott, melyek nem kerültek rá a Messengers-re. Az August Burns Red első Közel-Keleti utazására 2009. március 6-án került sor a zenekar Dubai Desert Rock Fesztiválon való fellépésével. Az együttes utolsó turnéjára a következő albumuk megjelenése előtt az Egyesült Államokban került sor, ahol a metalcore All That Remains zenekarral turnéztak együtt áprilisban és májusban.

Eggyüttállások (2009-2011)

Eljövendő albumuk népszerűsítésére az August Burns Red megjelentetett több új számot és egy zenei videót 2009 júniusában. A Thirty and Seven, az Existence és az Ocean of Apathy számok mind június 15-én, 21-én és 29-én jelentek meg egyesével. A Meddler videoklipje szintén ugyanebben a hónapban jelent meg. Július 7-én, egy héttel az album megjelenése előtt az August Burns Red elkezdte ontani a komplett albumot a Myspace profiljukon egy meghatározott ideig. Az August Burns Red harmadik teljes hosszúságú albuma, a Constellations 2009. július 14-én jelent meg. 2009. augusztus elsejének hete alatt az album a 24. helyre ugrott a Billboard 200-on. A másik Egyesült Államokbeli turnét az August Burns Red szenzációjával és a Blessthefall, az Enter Shikari, az All Shall Perish, és az iwrestledabearonce támogatásával szervezték. Ezután a turné után a zenekar csatlakozott egy rövid turnéra az Architects-hez, és az őket támogató ausztál Parkway Drive együtteshez Ausztráliában. Az August Burns Red 2009 novemberében és decemberében az Underoath és az Emery mellett is turnézott.

2010. szeptember 28-án a zenekar kiadta első élő CD/DVD-jét Home címmel. A csapat közös főcímben szerepelt egy Alternative Press turnéval egész novemberben.

2010. február 23-án a Constellations-t jelölték a Dove Award-on a”Legjobb Rock Album”-ra.

Leveler (2011-től napjainkig)

2011. március 16-án a zenekar a hivatalos Facebook oldalán bejelentette, hogy a felvétel elkészült, és keverés alatt áll. Március 31-én az August Burns Red nyilvánosságra hozta a weboldalát, ahol egy visszaszámláló működött a negyedik albumuk megjelenésének napjáig, azaz 2011. június 21-ig. Április 5-én az August Burns Red közétette az eljövendő kiadvány címét a weboldalán és a Facebook oldalukon: Leveler. 2011. május 16-án az együttes kiadta az "Empire" című dalt a zenekar Facebook oldalán és az iTunes-on, mint az album előnézetét. Később még három másik dalt tettek közzé egyesével: "Internal Cannon", "Divisions" és "Poor Millionaire" címmel Május 31-én, Június 6-án és Június 14-én. Az album 2011. június 21-én jelent meg. A Leveler luxus-változata négy extra dalt tartalmazott, ide értve az "Internal Cannon" akusztikus változatát is. A Leveler-ből körülbelül 29000 példányt adtak el az Egyesült Államokban a megjelenésének első hetében, és a Billboard 200-as listájának 11. helyén landolt.

Az August Burns Red fellépett a Vans Warped Turnén 2011-ben. Az Attack Attack!-kal , a Miss May I-nal, az A Day To Remember-rel, a The Devil Wears Prada-val, a Paramore-ral és mások mellett játszottak.

A zenekar neve

A csapat a zenekar nevének eredetét az együttes alapító énekesének, Jon Hershey-nek egy incidensével magyarázza. „A nevünket még a középiskolában kaptuk, az egyik legjobb barátunktól, Jon Hershey-től, aki az énekesünk is volt abban az időben. De mielőtt csatlakozott a zenekarhoz, egy August nevű lánnyal randizgatott. A kapcsolat egy kicsit kicsúszott a kezéből, és ő be akarta fejezni. Szóval a srác lezárta a kapcsolatot, és a lány ahelyett, hogy csak elszomorodott volna emiatt, nagyon-nagyon dühös lett. Jonnak volt ebben az időben egy Redd nevű kutyája. Ír szetter volt, és vörös volt a szőre meg minden. Szóval a lány igazán őrült volt, felment Jonék házához, és élve megégette Redd kutyát a kutyaházában. A név és minden innen ered, mivel a következő nap a helyi újság szalagcíme ez volt: 'August Burns Red' (August vörösre éget/August elégeti Red-et) és aztán mi csak mentünk ezzel. Ez igazán Jont érintette, így mikor találgattuk a banda nevét, ez az egy ragadt meg a fejében, így ő választotta, hogy ezt használjuk. Szóval a nevünk nem jelent semmit, ez csak egy igazán hátborzongató és otromba fajtájú eredet.

Videók

  • August Burns Red - Fault Line
  • August Burns Red - Composure
  • August Burns Red - Meddler
  • August Burns Red - White Washed
  • August Burns Red - Empire
  • August Burns Red - Marianas Trench
  • August Burns Red - Internal Cannon
  • August Burns Red - Back Burner
  • August Burns Red - The Truth Of A Liar
  • August Burns Red - Indonesia

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Jake Luhrs
ének
JB Brubaker
szólógitár
Brent Rambler
ritmusgitár
Dustin Davidson
basszusgitár
vokál
Matt Greiner
dob
billentyűsök