Bejelentkezés

x
Search & Filters

Atrocity

További képek

Biográfia: 

Az Atrocity egy Ludwigsburgban alakult német metal zenekar.

Amikor a zenekar elindult 1985-ben, még Instigators-nak hívták őket és grindcore-t játszottak. Az Atrocity death metal együttesként indult, 1989-ben debütáló EP-jük címe „Blue Blood” volt, amit hamarosan egy droghasználatról szóló elgondolkodtató album követett „Hallucinations” címmel. Második albumuk, a „Todessehnsucht” („Hunger for Death” )„bemerészkedett a death metal területére a Death együttes „Arch Angel” feldolgozásával. Zenei köre az évek során kibővült, a zenekar még középkori és horror hatásokat is felfedezett a Drakulán alapuló albumukon, az „Atrocity’s Blut”-on, mely Bram Stoker nagysikerű filmje, a Drakula után kapta a címét. 1994-ben adták ki, majd ezt követte a „Calling The Rain”, egy MCD Yasmin Krull vendégénekesnő vokáljával és akusztikus motívumokkal.

Az 1996-ban megjelent „Willenskraft” albumukon ipari elemeket is bevezettek, és az album különleges kiadásának („Kraft und Wille”) speciális bónusz CD-je a dalok elektronikus újrakeveréseit tartalmazta. A későbbi kiadásokban egyre kevésbé volt metalos: a „Werk 80” a nyolcvanas évek diszkóslágereinek átdolgozása, és a zenekarnak sem volt nyilvánvaló haladási iránya a következő évekre: a szokatlan MCD-kiadások és a kísérleti dalok, mint például a Lili Marlene feldolgozása (a Gemini-ben szerepelt) számos igazi metalrajongó eltávolodását okozta.

Az egész Atrocity felállás (valamint Alex Krull felesége, Liv Kristine Espenaes Krull) közreműködött Leaves’ Eyes-ként is. Liv élőben vokálozott az Atrocitynek is. A tizenegyedik album, az „After The Storm” kiadásával (Megjelent: 2010. szeptember 1-jén) a zenekar egy új korszakot kezdett az etno metal műfajában. Yasmin Krull másodszor vett részt vendégénekesként és hangszeres kísérőként a projektben.

2000 után semmit sem lehetett hallani az együttesről, úgy tűnt, hogy a zenekar feloszlott. Ám az együttes négy év után visszatért egy vadonatúj albummal, az „Atlantis”-szal. Ez is egy nagy eszmén alapuló album; az elsüllyedt földrész, Atlantisz mitológiáját járja körül. A vokál ezen az albumon is Alexander felesége, Liv Kristine Espanaes Krull, az egykori Theatre of Tragedy-ből. A zenekar tagjai alkották a Leaves’ Eyes metalbanda légkörét is, ahol Liv Kristine főénekesként szerepelt.

2007. november 11-én az Atrocity bejelentette, hogy a basszusgitáros Chris Lukhaup személyes okok miatt kilép az együttesből, valamit a dobos Moritz Neuner pedig máshol folytatja karrierjét. A zenekarnak egyszerre kellett új basszusgitárost és dobost keresnie. Az új dobost Seven Antanopolous-nak hívták, és 2008. október végén lépett be a bandába.
Az Atrocity a Watchmen című filmben is szerepelt 2009-ben Simon & Garfunkel „Sound Of Silence” című dalának feldolgozásával.

Videók

  • Atrocity - Fade To Grey
  • Atrocity - The Sun Always Shines On TV
  • Atrocity - Cold Black Days
  • Atrocity - Calling The Rain
  • Atrocity - Blut
  • Atrocity - Clash Of The Titans

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Alexander Krull
ének
Thorsten Bauer
gitár
Sander van der Meer
gitár
JB van der Wal
basszusgitár
Roland Navratil
dob