Bejelentkezés

x
Search & Filters

Assassin

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1981

További képek

Biográfia: 

Az Assassin egy 1983-ban alapított német thrash metal zenekar.

A csapat kezdeti felállása: Robert Gonnella: ének, Michael Hoffmann: gitár, Jürgen Scholz: gitár, Markus Ludwig: basszusgitár, Psycho Danger: dob. Michael Hoffmann hamarosan elhagyta a zenekart, helyére Dinko Vekic került.

Első demojuk 1985-ben „Holy Terror”, második demojuk 1986-ban jelent meg „A Saga Of Nemesis” címmel. Ezek után kötöttek lemezszerződést a Steamhammer kiadóval.

1987-ben adták ki debütáló albumukat, a „The Upcoming Terror”-t, amely a maga korában meghatározó album volt az európai thrash metal színtéren. Ekkor az alapító gitáros Michael Hoffmann visszatért a bandába, a szintén alapító tag Jürgen Scholz helyére, Psycho Dangert pedig Frank Nellen váltotta a dobok mögött.

Az 1988-ban megjelent második albumuk, az „Interstellar Experience” felvétele után a Death Angel előzenekaraként turnéztak, majd ismeretlen okból Dinko Vekic gitáros kiszállt a bandából.

Miközben harmadik lemezük anyagán dolgoztak, a zenekar tagjai hirtelen a feloszlás mellett döntöttek. Michael Hoffman rövid kitérőt tett a Sodom zenekarba, ahol az 1990-es „Better Off Dead” nagylemezen, valamint a „The Saw Is The Law” maxin gitározott, majd kivándorolt Brazíliába és zenei producer lett.

2002-ben Robert Gonnella és Jürgen Scholz a zenekar újraalakulása mellett döntöttek. Csatlakozott hozzájuk Dinko Vekic gitáros (aki korábban már játszott a bandában), Joachim Hopf basszusgitáros és Atomic Steif dobos. 2003-ban felléptek a Wacken Open Air fesztiválon.

2005-ben megjelent harmadik albumuk, a „The Club”, amelyen már ismét a régi gitáros, Michael Hoffmann játszott a távozó Dinko Vekic helyén. A reakciók különbözőek voltak az új lemez kapcsán. A régi rajongókat megdöbbentette az új irányvonal, viszont rengeteg új rajongót sikerült megnyerni vele, akik nem ismerték a korai Assassint.

2010-ben főleg Kínában és Japánban turnéznak. Év végén aláírnak egy lemezszerződést eredeti kiadójukkal, a Steamhammer-rel.

2011-ben hosszú idő után végre a boltok polcaira került soron következő albumuk, a „Breaking The Silence”, amelyet a kritikusok és a rajongók egyaránt nagyon pozitívan fogadtak.

2011 júniusában a zenekar kiadta az első két albumát egy dupla, papírcsomagolású CD-n, ami „Chronicles Of Resistance” néven látott napvilágot.


 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Robert Gonnella
ének
Michael Hoffmann
gitár
Jürgen „Scholli“ Scholz
gitár
Joachim Kremer
basszusgitár
Björn Sondermann
dob