Bejelentkezés

x
Search & Filters

Asking Alexandria

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

Az Asking Alexandria egy brit metalcore együttes Észak-Yorkshire-ből, amit Ben Bruce gitáros alapított 2008-ban, mikor Dubaiból visszatért Angliába a régi barátaihoz. A zenekar jelenlegi felállásába Ben Bruce-on kívül Danny Worsnop (ének), Cameron Liddell (ritmusgitár), Sam Bettley (basszusgitár) és James Cassells (dob) tartozik.

A kezdetek és az első album (2008-2009)

Az Asking Alexandria gyökerei egészen Dubaiig nyúlnak vissza, ahol Ben Bruce nem csak egy együttes alapított, hanem egy stúdióalbumot is kiadott Asking Alexandriának nevezett csapatával (’The Irony of Your Perfection’). A zenekar tiszavirág életűnek bizonyult – Bruce szerint a formáció csupán egy hónapja viselte a nevet mielőtt feloszlott, és soha nem volt idejük belekezdeni egy turnéba.

2008-ban Bruce visszatért Angliába, ám egy pillanatig sem gondolta, hogy feladja a zenei pályafutását. Kisvártatva új együttest hozott létre, amire jónak érezte átruházni az Asking Alexandria nevet. Úgy érezte, hogy mivel a név az ő fejéből pattant ki, és még mindig ugyanannyira tetszett neki, egyszerűen megújítja a projectet egy teljesen új felállással. Bruce többször kihangsúlyozta, hogy a két Asking Alexandria a felszíni kapcsolatok ellenére nem ugyanaz az együttes, sem tagok, sem stílus tekintetében. Ezt a kijelentést több interjúban is meg kellett ismételnie, mert a váltás mai napig is megzavarja a rajongók egy részét.

2008-as megalakulása óta a zenekar körein belül történt pár tagcsere, kezdve azzal, hogy hattagú együttesből öttagúvá váltak, mikor Ryan Binns billentyűs kilépett a csapatból. A legfrissebb csere Sam Bettley-hez kötődik, aki 2009 januárjában Joe Lancastert váltotta le.

Miután 2008-at és 2009 elejét turnézással töltötték, az Asking Alexandria felvette első nagylemezét a Connersville-ben található The Foundation Recording Studios-ban. A debütáló lemez, ami a ’Stand Up and Scream’ nevet kapta, 2009. szeptember 15-én jelent meg a Sumerian Records kiadón keresztül. 2009 hátralévő részében a népszerűségük növelésére koncertráltak, mikor olyan jól ismert zenekarok mellett léptek fel, mint az Alesana, az Enter Shikari, a The Bled, és az Evergreen Terrace.

’Reckless & Relentless’ (2010 – napjainkig)

2009 decemberében a zenekar bejelentette, hogy januártól kezdve hozzálátnak a második nagylemez munkálataihoz. A Shred News zenei témájú blog interjúján azt is megosztották, hogy az albumot 2011 elejére lehet várni, méghozzá 12 új dallal. Ebből egy, a ’Breathless’ már ismert lehetett azok számára, akik hallották élőben, vagy azóta rákattintottak a YouTube-on.

Az Asking Alexandria 2010 márciusában indult el az év első turnéjára, ami Észak-Amerikán keresztül vezetett olyan együttesek társaságában, mint a frissen alapított brit metalcore együttes, a Bury Tomorrow, az Attack Attack!, a Breathe Crolina,és az I See Stars – ez utóbbi ugyanahhoz a kiadóhoz szerződött, mint az Asking Alexandria. Április végén, csupán tíz nap pihenést követően a zenekar elindult első európai turnéjára is. Visszatérve az USA-ba, májustól június elejéig a banda megtarthatta első önálló koncertsorozatát is.

Az októberi új-mexikói turnén Bruce-t a következő albumról faggatták. A gitáros elárulta, hogy a ’Reckless & Relentless’ decembertől lesz megrendelhető, de csak februárban kerül a lemezboltokba. Azt is hozzátette, hogy novemberben a ’Stand Up and Scream’ újbóli kiadására készülnek, amiben erősebb lesz majd a „dubstep-es véna”. Az új verzió bónusz DVD-jén két új vieodklipet láthat majd a nagyérdemű.

2010 novemberében az Asking Alexandria egy új középlemezt, a ’Life Gone Wild’-ot tette megrendelhetővé. Az EP-n dubstep remixek, Skid Row-feldolgozások és egy azelőtt soha sem hallott demó szám szerepelt.

A ’Stand Up and Scream’, amit eredetileg novemberben akartak megjelentetni, többször halasztás után 2011 nyarára lett kitűzve, ráadásul immár ’Stepped Up and Scratched’ címmel. A korong az első lemezük teljes egészét electro/dubstep stílusra dolgozta át, beleértve a csomagolását is.

2011. április 5-én a terveknek megfelelően kiadták a ’Reckless & Relentless’-t, majd pár nappal később az együttes a TV-ben, Jimmy Kimmel talkshow-jában is bemutatkozott, ahol a ’Someone, Somewhere’-t és a ’Closure’-t adták elő.

2011 júliusában a zenekar a ’Closure’-t adta kia ’Reckless & Relentless’ első kislemezeként. A dalhoz – csakúgy, mint a később kimásolt ’To the Stage’-hez – videoklipet is készítettek. Szeptember 4-én Danny Worsnop énekes a YouTube profilján jelentette be, hogy a jövőben szeretne kiadni egy szólólemezt, ami az Asking Alexandria heavy metalos stílusától eltérően inkább a rockos vonalat fogja képviselni. Az első önálló számát, a ’Photograph’-t ugyanezen a videomegosztón tette közzé.

Videók

  • Asking Alexandria - Killing You
  • Asking Alexandria - Run Free
  • Asking Alexandria - The Death of Me
  • Asking Alexandria - Closure
  • Asking Alexandria - A Prophecy
  • Asking Alexandria - Final Episode (Let's Change The Channel)
  • Asking Alexandria - Not The American Average
  • Asking Alexandria - Breathless

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Danny Worsnop
billentyűsök
effektek
ének
Ben Bruce
effektek
szólógitár
vokál
Cameron Liddell
ritmusgitár
Sam Bettley
basszusgitár
James Cassells
dob