Bejelentkezés

x
Search & Filters

AORNOS

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2014

További képek

Biográfia: 

Az AORNOS létrejötte Algras személyéhez fűződik, aki az egyik legrégibb magyar black metál hordában, a kazincbarcikai Frost-ban is sokáig rész vett tevékeny gitárosként, valamint alapító és állandó tag volt a szerencsi-miskolci illetőségű melodikus, avantgarde, pszicho, progresszív, pagan black metál Carcharoth zenekarban. Magának a zenének az ötlete nagyon régre nyúlik vissza, csak a megvalósítás váratott magára 13-14 évet...

Az első bemutatkozó anyag "Orior" címmel 2014 legvégén került nyilvánosságra, amit végül az amerikai Black Plague Records és az orosz Symbol Of Domination Prod. - Satanath Records közösen jelentetett meg 2015 szeptemberében. Ugyanebben az évben, 2015 őszén, "Alea Iacta Est" címmel jelent meg két új, saját dalt és feldolgozásokat (Morbid Angel, Carcharoth, Bonanza Banzai, Sear Bliss, Land Of Charon) tartalmazó kislemeze a magyar HOD presents kiadásában digitális, illetve limitált 25 darabos CD formájában.

A 2016 szeptemberében Symbol Of Domination Prod. - Satanath Records és a német Kristallblut Records koprodukciójában megjelenő, közel egyórás játékidővel rendelkező, 9 dalos "Mors Sola" album dalai szándékosan nem tér el a bemutatkozó "Orior" album stílusától, vagyis marad az intellektuális megközelítésű, cizellált black metál, kellő mélységgel és brutalitással. Talán maguk a szerzemények itt kevésbé tömények és első hallásra is könnyebben befogadhatóak. A második lemezen a saját ötletek mellett Algras kedvenc szerzőinek művei (Nietzsche, Poe, Novalis) is szerepelnek dalszövegekként.

Az inspiráció adott és örök: "a Lét sötét aspektusból szemlélt vetülete, a végtelen Természet, Kozmosz, a hétköznapi, emberi, túlságosan is emberi dolgok átlépésének kísérlete".
 

Videók

  • Aornos - Mors Sola album trailer

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Algras
akusztikus gitár
basszusgitár
dob programok
dobok (stúdió)
effektek
ének
gitárok
hörgés
ritmusgitár
szintetizátor
szólógitár
Címkék: 
black metal Magyarország Miskolc AORNOS