Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Within Temptation énekesnője nem tart attól, hogy kritika éri a politikai megnyilvánulásaiértOktóber 20-án jelent meg a Within Temptation új albuma, a Bleed Out, amelynek több dalában is előkerülnek politikai témák, például az orosz-ukrán háború vagy Mahsa Amini halála. A banda énekesnője, Sharon Den Adel a Summa Inferno-nak adott interjújában azt mondta, nem tart attól, hogy kritika éri azért, mert ilyesmivel is foglalkoznak és zenészként egyébként is kötelességének érzi, hogy fontos történeteket mondjon el.
 
"Én úgy gondolom, hogy a zenészek egyben történetmesélők is. Évszázadokkal ezelőtt a muzsikusok országról országra jártak, hogy beszámoljanak a fontos eseményekről. Például ha délen háború dúlt, arról északon fél évvel később szereztek tudomást, amikor a zenészek hírt vittek nekik a történtekről. Manapság persze már villámgyorsan terjednek a hírek, de szerintem zenészként továbbra is kötelességünk reagálni arra, hogy mi történik Ukrajnában, Iránban, vagy éppen Gázában és Izraelben. Természetesen sok minden másról is írhattunk volna, de ezek a témák ihlettek meg minket. Pont akkor tört ki a háború Ukrajnában, amikor elkezdtünk stúdiózni, és Mahsa Amini-t is akkoriban ölték meg, ezért ezek a témák inspiráltak minket, de nyilván bőven vannak még fontos dolgok, amikről szintén lehetne beszélni.
 
Én hiszek a demokráciában és a vitakultúrában. Nem az a célunk, hogy bárkit is támadjunk, hanem egyszerűen csak szeretnénk életben tartani ezeket a témákat, hogy ezzel is arra ösztönözzük az embereket, hogy elgondolkozzanak azon, hogy milyen világban szeretnének élni, mert szerintem ez egy nagyon fontos kérdés. Nem tartok attól, hogy kritizálni fognak azért, mert foglalkozom bizonyos dolgokkal. Egy demokráciában szerintem ez a feladatom. Mindannyian kifejthetjük a véleményünket és elmondhatjuk, hogy mi az, amit amit még hajlandók vagyunk elfogadni másoktól, és mi az, amit már nem. Úgy vélem, hogy a legfontosabb az, hogy az elnyomottak érezzék, hogy gondolunk rájuk és támogatjuk őket."
 
 
A Within Temptation 2024. október 18-án a Barba Negrában lép fel.
 
A Concerto Music bemutatja: Bleed Out 2024 Tour
2024. október 18., péntek 
Budapest, Barba Negra 
Within Temptation koncert 
 
Belépő: early bird jegyek 13.900 Ft (limitált), normál elővételben 15.900 Ft, a koncert napján 17.900 Ft. Balkonjegyek 18.900 Ft (limitált)
 
Jegyek kaphatók a www.tixa.hu oldalon. Facebook esemény itt