Bejelentkezés

x
Search & Filters

Új helyre költözött Szentes legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye - Interjú2020 nyarán nyitotta meg kapuit Szentesen, a Széchenyi ligetben lévő volt úttörőházban a város legnagyobb, egyben leghangulatosabb szabadtéri szórakozóhelye, a Krimó, amely 4 év szezonális működés után 2024 májusától új helyre költözött. Huszák Abigéllel, az egyik tulajdonossal beszélgettünk, aki beavatott bennünket mindenbe, amit az új Krimóról tudni kell.
 
Rockbook: Kicsit tekintsünk vissza a kezdetekre! Szentes városa már régóta küzdött azzal a problémával, hogy nem volt egy olyan hely, amely kiszolgálná a szórakozni vágyó közönséget a fiatalabbtól az idősebb korosztályig. Volt persze megszámlálhatatlan diszkó és élőzenés bázis az utóbbi pár évtizedben, de sajnos azóta már az összes megszűnt. Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy nyissatok egy szórakozóhelyet? Egyfajta űrt szerettetek volna betölteni a Krimó megnyitásával? 
 
Huszák Abigél: Abszolút. Törzsgyökeres szentesiekként végig követtük, ahogy eltűnnek a városban a szórakozási lehetőségek. Egy otthonülős borozós esténken jött a gondolat, „Mi lenne, ha…?” És belevágtunk. Az alapcélként végül azt fogalmaztuk meg, hogy minél színvonalasabb élőzenés koncerteket hozzunk el Szentesre. Aztán szépen elkezdtük kitaposni ezt az utat zöldfülűekként. 
 
Rockbook: Rengeteg embert odavonzott a Kurca-part, a Széchenyi liget és a városban addig szokatlan, hangulatos szórakozóhely. Mikor jött a gondolat, hogy érdemes lenne koncerteket is szervezni?
 
H.A.: A Krimóhoz az alapmotiváció a koncertszervezés volt. A diszkók, hétköznapi nyitvatartás csak grátisz volt.
 
Rockbook: Mikor és hogyan valósult meg? Mi volt az első koncert és hogyan fogadta a szentesi közönség?
 
H.A.: Az első igazán nagy koncertélmény Szabó Balázs Bandája volt az első évünk szeptemberében. A covid idején, még csomó szabályozás kötött bennünket. A színpadunk is tulajdonképpen egy kis dobogó volt, amit „odafabrikáltunk”. Brutálisan izgultunk, emlékszem én például végig bőgtem az egész koncertet. Nagyon szerették az emberek is, nagyon varázslatos hangulat volt végig. 
 
A nyitó koncertünkön/első napunkon pedig a szentesi kötődésű Hakumba zenekar lépett fel. Azt a napot úgy tudnám jellemezni pár szóban, hogy őrült buli, örömzenélés, teljes káosz. Imádjuk őket, nagyon jó a kapcsolat, visszatérő vendégek a Krimó színpadán.
 
Rockbook: Általában a sikeres szórakozóhelyek évről-évre folyamatos fejlődésen/fejlesztéseken mennek keresztül, hogy minél jobban kiszolgálják a szórakozni vágyókat és ezáltal egyre komfortosabbá tegyék a helyszínt. Az elmúlt pár év tekintetében nálatok ez hogy ment végbe a 2020-as megnyitáshoz képest? Mik voltak a nagyobb mérföldkövek a Krimó „előző életében”? 
 
H.A.: Talán a leglátványosabb fejlődésen a színpadunk esett át. A kezdeti kis bénácska dobogónk helyett egy sokkal nagyobb, a Krimó arculatához illő színpad épült. Nagyon büszkék voltunk erre a színpadra, mert (ahogy mindent) ezt is mi és a barátaink csináltuk. Ezen a színpadon fordult meg a későbbiekben többek között a Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Kiscsillag, Honeybeast, Carson Coma és Pogány Induló is. 
 
Krimó koncert (2023)
 
Rockbook: Aztán idén február elején jött a hír, hogy új helyre, a város szélére költöztök. Mi volt a kiváltó oka? Hol található az új helyszín? Mesélnétek erről?
 
H.A.: A kiváltó ok, amit már korábban is megfogalmaztam, az alapcélunk volt. A Krimó indulásakor is az volt a legfőbb motiváció, hogy minél nagyobb élő pordukciókat hozhassunk Szentesre. Nem titok, hogy ezeknél a zenekaroknál egy ilyen „kicsi” hellyel nehezen rúgunk labdába a nyári főszezonban. Akárhogy gondolkoztunk, nem tudtuk volna úgy megnövelni az eredeti helyünkön a befogadóképességünket, ahogy azt „megköveteli” a szakma. Őszintén, nagyon nehéz volt ez nekünk. Szívünk-lelkünk benne volt ebben a helyben, de lépni kellett a céljaink érdekében.
 
Az új helyszínünk éppen táblán kívül, külterületen helyezkedik, de jól megközelíthető, a Lengyel utca 7. szám alatt található. Egy kedves barátunk területe ez. Amikor meséltünk neki a költözésünk lehetőségéről, ő felajánlotta nekünk, mi pedig éltünk a lehetőséggel és kibéreltük. 
 
Rockbook: Mi volt az alapkoncepció az új helyszín kiválasztásában?
 
H.A.: Nagy hely legyen! De őszintén meg se néztünk más területeket. Amikor a már említett barátunk megmutatta ezt a területet, rögtön tudtuk, hogy megvagyunk.
 
Rockbook: Mikor történt az első kapavágás és mikor fog megnyílni a nagyközönség előtt? 
 
H.A.: Januárban kezdtük, de akkor még csak nagyon komótosan. Azóta már elég sokan dolgoznak rajta. Időközben minden ellenünk szegült. A férjem, üzlettársam, felelős mindenért, ami építkezés. Nos, ő eltörte a lábát a hetekben, sokat volt kórházban. Úgyhogy nagyon nehéz, stresszes ez az időszak, de szerencsére nagyon jó szakemberek vesznek bennünket körül, nincs kétségem, megleszünk május 24-re. 
 
 
Az új helyszín munkálatai
 
 
Rockbook: Miben lesz más az új Krimó, mint a régi? Mit tanultatok saját magatoktól, amit már máshogy csináltatok, mint az előző helyszínen? Milyen újdonságokkal találkozhatnak az odalátogatók?
 
H.A.: Először is teljes arculatváltáson mentünk keresztül. Nagyon nagy lett a befogadóképességünk. Így idénre igazán nagy produkciókat sikerült lekötnünk. Ami nagyon más, hogy már csak a koncerteken/eseményeken leszünk nyitva. Óriási tanulási folyamat ez nekünk türelemről, kitartásról, egymásról. Sokat bakiztunk, bénáztunk az évek során. Most sem tudom azt mondani, hogy milyen gyakorlott vendéglátósok vagyunk. Tanulunk folyamatosan és ez így van jól. 
 
Lesznek újdonságok is a megszokott dolgaink mellett. Többek között készpénzmentes lesz a Krimó. Bankkártyával, vagy a helyszíni jegypénztárnál kiváltott és feltöltött Krimó kártyával tudnak majd fizetni a vendégeink. De például továbbra is repohárral fogunk dolgozni. 
 
Rockbook: Akkor térjünk is a lényegre! Már köztudott, hogy május 24-én, pénteken lesz a nyitóbuli, mégpedig egy élő koncerttel. Ki avatja fel az új Krimót?
 
H.A.: A Kowalsky meg a Vega lesz az első fellépőnk. Nagyon izgulunk, várjuk. Az biztos, hogy nagyon jó buli lesz.
 
Rockbook: A Facebook oldalatokon a flyert látva igen impozáns fellépőket sikerült Szentesere csábítani az idei nyárra és kora őszre. Kiket láthatunk még a Kowalsky meg a Vega-n kívül 2024-ben? 
 
H.A.: 2024-ben az alábbi fellépőket láthatjátok a Krimóban:
 
05.24. Kowalsky meg a Vega (jegyvásárlás itt)
 
06.14. Carson Coma (jegyvásárlás itt)
 
07.05. Korda György és Balázs Klári (extra fellépők: Csordás Tibi, Dj Náksi)
 
07.13. Vad Fruttik + Elefánt (egyenrangú produkciókként)
 
07.19. Majka
 
07.26. Horváth Tamás
 
09.06. Tankcsapda
 
09.14. Ákos
 
09.28. Quimby
 
10.05. Bohemian Betyars x Parno Graszt (közös koncert, egyszerre a színpadon, óriási buli)
 
 
Rockbook: Mekkora feladat volt ezt a felhozatalt tető alá hozni?
 
H.A.: Nagyon nehéz. Sok visszautasítást is kaptunk. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen így most megint a nulláról indultunk, ráadásul nagyon későn kezdtük el szervezni is a koncerteket. De nem egyedül kellett szerencsére ezt létrehoznom.
 
Rockbook: Bizonyára sokak kíváncsiak rá, mekkora a helyszín befogadóképessége?
 
H.A.: 3000 fő
 
Rockbook: Végleges a fellépők listája vagy dolgoztok még rajta?
 
H.A.: Most úgy tűnik végleges, de még bármi lehet. Nagyon próbálkoztunk, de úgy tűnik idén már nem tudunk labdába rúgni más zenekaroknál. 
 
Rockbook: Kik működtek közre a koncertek szervezésében?
 
H.A.: Fűzi Balázs. Imába foglalom a nevét. Nagyon hálásak vagyunk neki. A szervezés oroszlán részét neki köszönhetjük. 
 
 
Rockbook: A koncertek kívül még milyen programok várhatóak?
 
H.A.: A koncertek után nyitva maradunk, utána lesznek majd a már megszokott bulik. Idén valószínűleg ez ennyiben ki is merül sajnos. Ez egy próbaszezon, meglátjuk, hogy alakul, mik az igények.
 
Rockbook: Mit lehet tudni a nyitvatartásról?
 
H.A.: Csak koncertekkor/eseményekkor kapunyitástól hajnal 3-ig.
 
Rockbook: A végére pedig kérlek mondjátok el a pontos címet és, hogy mit javasoltok a helyszín megközelítésére? 
 
H.A.: A pontos cím: Lengyel utca 7. (a Csongrádi úton, a laktanyánál, a Villamossági nagykereskedés után). Nagyon dolgozunk egy kimondott Krimó járaton, ami a városközpontból indulna és járkálna hajnalig a Krimó és a központ között. De ebből sajnos majd esetleg a nyár folyamán lesz valami.
 
 
Rockbook: Még valami, amit szeretnétek közölni az odalátogatókkal?
 
H.A.: Nagyon várunk mindenkit a koncertjeinkre. Sok melónk van a helyben, a szervezésben, meg úgy en bloc az új Krimó életre keltésében. Mi nagyon szeretjük, szeressétek ti is, hogy sokáig tudjunk még király koncerteket szervezni. 
 
Elérhetőségek: 
 
 
Tel.: +36-70-328-7760
 
Email: krimokert@gmail.com
 
 
BP