Bejelentkezés

x
Search & Filters

“Röhögni egyet a saját nyomorunkon” - két év után új dallal és klippel robbant a Fekete PontJúnius 9-én ismét választ az ország és emellett a Fekete Pont sem mehetett el szó nélkül. A punk rock zenekar, akiktől nem szokatlan a közéleti téma, egy elég ütős szövegű új dalban és klipben mondja el a véleményét a magyar politikáról. Oldaltól teljesen függetlenül, mindenki egységesen megkapja a magáét a Választanod kell címre hallgató zenei véleményfüzérben.
 
“Két csapat, két szurkolótábor, egy ország. Elkeserítő. Mindig azon morfondírozom, hogy mi lenne, ha esetleg a tisztelt honatyák megpróbálnának egyszer, de csak egyetlen egyszer négy év erejéig valami teljesen újat kitalálni? Mert addig nekünk, ebben a kilátástalan közéleti helyzetben nem marad más választásunk, mint röhögni egy jót a saját nyomorunkon… Zenészként, ha már kellőképpen felbosszantott a helyzet, akkor már csak írsz egy rock&roll dalt is róla és bízol benne, hogyha minél többen és kellőképpen hangsúlyosan elmondjuk ugyanezt, akkor talán előbb-utóbb hatása is lesz és végre történik valami…” fakadt ki a zenekar énekes-szövegírója Scheffer Bence.
 
A Választanod kell tragikomikus hangvételű, lendületes, a magyar közéletet parodizáló, provokatív szövegű dal. Reflektálás az ország társadalmi helyzetére, közhelyek durrogtatása helyett általánosan beszél az ország jelenkori és/vagy mindenkori állapotáról. Régi vesszőparipájuk ez, korábbi számaikban (Konteó, Vihar) is megjelenik a motívum. Nem akarnak belemenni a nevekkel való “vagdalkozásba”, a jelenségekről beszélnek. “Már csak nevetni tudunk azon, ami az országban történik. Zenélni szeretnénk és azon keresztül megfogalmazni a véleményünket” - fogalmazta meg Holló Norbert, a zenekar zeneszerzője, énekese és basszusgitárosa.
 
A dalhoz készült klip rendezője ezúttal is Gundy Kristóf volt, aki most koncepciójában igyekezett a zenekart egy teljesen új irányából megmutatni. A banda és a szám komikus vonalát továbbvive nyúlt hozzá a magyar filmipar sajnálatosan elfeledett bábhagymányaihoz. A díszletet és a bábokat Szolnoki Minna készítette, operatőr Viszokai Kristóf volt, a felvétel a CineArt Studioban készült. “Nagyon régóta szerettem volna egy bábos koncepciót megvalósítani és szerencsére a zenekar abszolút partner volt ebben. Ők irányították a saját alteregójukat és öröm volt látni, hogy mennyire élvezik a forgatást, ez is hozzájárult, hogy az agyagból és vászonból készült szereplők egyszeriben megteltek élettel” mesélte a rendező, aki egyben a zenekar menedzsere is."
 
A Választanod kell dal- és klippremierje június 7-ike volt, két nappal az országgyűlési és Európai Uniós választások előtt… Nem véletlenül.
 

 
A zenekar elérhetőségeihez klikk ide!