Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rick Astley szerint ez a Slipknot dal a legnagyobb metalhimnuszRick Astley a 80-as években vált világhírűvé olyan slágereknek köszönhetően, mint a Never Gonna Give You Up és a Together Forever, de kiderült, hogy a rockzene sem áll tőle távol: többször is színpadra lépett már a Foo Fighters-szel, 2023-ban pedig az AC/DC örökzöldjét, a Highway To Hell-t is előadta a Glastonbury fesztiválos koncertjén. Astley a napokban a Classic Rock-nak adott interjút, amelyben többek közt kedvenc rockénekesét és a legnagyobb metalhimnuszt is megnevezte.
 
- A kedvenc dobosom: "Phil Collins vagy Stewart Copeland. A nővérem folyton a Selling England By The Pound és a Foxtrot albumot hallgatta, aztán már felnőtt fejjel utánanéztem a YouTube-on, hogy miket is játszott Phil ezeken a lemezeken, és egészen elképesztő, amit összehozott. A korai Peter Gabirle szólóalbumokon is zseniálisan dobolt. Stewart Copeland pedig egy igazi hős. A tökéletes dobos számomra a kettejük ötvözete lenne."
 
- A kedvenc rockénekesem: "Bon Scott. Azonnal beleszerettem a Highway To Hell-be, amikor a legendás DJ, Tommy Vance lejátszotta a rádióban. Sosem felejtem el: apám kisteherautójában ültem és csak kapkodtam a fejemet, hogy mi is ez. Áradt egyfajta pimaszság Bon-ból, a hangja pedig igazán karakteres volt. Egyébként úgy tanultam meg dobolni, hogy állandóan a Highway To Hell-t hallgattam és közben próbáltam eljátszani."
 
- A legnagyobb metalhimnusz: "A Duality a Slipknot-tól. Láttam videókat róluk, de nem értettem, hogy mi ez az egész a maszkokkal meg hasonlókkal. Aztán egyszer a YouTube-on barangoltam és belefutottam a Duality-be. Kurva jó dal! Nagyon sokszor hallgatom."
 
 
- A dal, amit bárcsak én írtam volna: "Rengeteg ilyen van, de legyen az Everlong a Foo Fighters-től! Sok fantasztikus daluk van. Ez az egyik."
 
- A legjobb Never Gonna Give You Up feldolgozás: "Megint csak a Foo Fighters-t kell mondanom. Egy japán fesztiválon együtt adtuk elő, szóval bizonyos értelemben véve feldolgozás, de én is részt vettem benne. Csak utólag tudtam meg, hogy Dave azt mondta a többieknek, hogy ha ott leszek, akkor eljátsszák. Szerintem elég jól sikerült."