Bejelentkezés

x
Search & Filters

Brian May: "nagy kihívást jelentett Freddie Mercury-val dolgozni"A Queen gitárosa, Brian May a Total Guitar-nak adott interjút, amelyben szóba került a banda legendás frontembere, Freddie Mercury is, akivel May szerint élmény volt együtt dolgozni, de kihívást is jelentett.
 
"Freddie gyakran Esz- és Aisz-dúrban írta a dalait, gitárosként pedig elég komoly kihívást jelentett alkalmazkodni ehhez, ugyanakkor kétségkívül sokat fejlődtem ez által. Szóval összességében jó dolog volt, de közben nagyon furcsa is!
 
Ha meg kellene neveznem az Achilles-ínamat, a Bohamian Rhapsody-t mondanám. Az a riff egyáltalán nem jön természetesen egy gitáros számára. Nagyon nehezen állt rá a kezem és a mai napig furcsa számomra. Még mindig nem megy könnyen!
 
Freddie eleinte sokszor a fantasztikum világából merített ihletet a szövegeihez, de szerintem igazából ilyenkor is azt próbálta megfogalmazni, ami éppen a szívében volt. Minden időszakában voltak olyan témák, amikkel nehezen tudott mit kezdeni. Ezek közé tartozott a szexualitás és a párkapcsolat is. Az In The Lap Of The Gods-ból is érződik, hogy elég nehezen tudott beszélni ezekről."