Bejelentkezés

x
Search & Filters

BEVEZETÉS A JAPÁN ROCK ÉS METÁL LÁNYCSAPATOK VILÁGÁBA 3. (EGY METÁLOS VÁLOGATÁSA.)

Harmadik rész.
Broken By The Scream (BBTS)
A legbrutálisabb hangzású lánycsapat a világon. A BBTS 2016 októberében alakult és 2017 januárjában debütált. A csapat koncepciója a durvább metálzenei ágak (deathcore, grindcore, metalcore) és a J-pop zenék keverése egy egyedi hangzású zenévé. A Io mély hörgése és Kagura magas sikításai Yae és Ayame tiszta női énekével keverve egy ritkán hallott egyedi elegyet alkot a durva zenével megtámogatva. A csapatban volt már egy tagcsere, mert az egyik alapító tagot nézeteltérések miatt kirúgták a csapatból.
Az együttes nem túl ismert, mivel még eléggé újak a Japán rock és metál csapatok színterén, de egyre többen fedezik fel őket a metál zenét kedvelők közül, főleg Io hörgése és a deathcore zene miatt.
A csapat egy minialbumot és egy nagylemezt is kiadott már. A Japán lánycsapatoknál gyakori dolog, hogy a tagok választanak maguknak egy színt, hogy a rajongók jelezni tudják azt a színekkel, hogy ki az ő kedvencük a csapatból. A BBTS tagok színei: Io (Narancs), Kagura (Lila), Yae (Piros), Ayame (Rózsaszín).
Érdekesség, hogy mivel a Japánok eléggé alacsony termetűek, ezért szinte minden lánycsapatban van egy 150 cm körüli magassággal rendelkező tag is. Míg a PassCode-ot erősítő Imada Yuna 150 cm magas, Yae csak 145.5 cm magas.
A BBTS-t egy úgynevezett Zombie Band szokta kísérni az élő koncerteken, akik Zombira emlékeztető maszkban lépnek fel a lányok mögött háttérzenészként.
 
 
 
Albumok: SCREAMING RHAPSODY (2017), AN ALIEN'S PORTRAIT (2018),
 
Kislemezek: Broken by the Scream (2017)
 
A tagok Twitter címe:
Nozukidaira Io: https://twitter.com/iooo_BBTS
Kumanomida Yae: https://twitter.com/yae_BBTS
Yabusame Ayame: https://twitter.com/ayame_BBTS
Uriin Kagura: https://twitter.com/kagura_BBTS
Hivatalos Twitter: https://twitter.com/BBTS_koushiki
 
Hivatalos BBTS weboldal: https://www.brokenbythescream.jp/
 
Online megvásárolható albumok:
iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/screaming-rhapsody-bonus-track/1358578751
 
És végül lássunk néhány videót tőlük egy metálos válogatásában.
Sayonara Birthday
Do・Do・N・Pa!! - Live in Tokyo
Koi wa otome no nakidokoro
AN ALIEN'S PORTRAIT - Trailer