Bejelentkezés

x
Search & Filters

Chickenfoot

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A Chickenfoot egy amerikai hard rock szupercsapat, amely a korábbi Van Halen zenekar tagjaiból állt össze. Tagjai Sammy Hagar (ének) Michael Anthony (basszus), szóló zenész Joe Satriani (gitár) és a Red Hot Chili Peppers dobosa Chad Smith. 2009. június 5-én adták ki debütáló albumukat, Chickenfoot, melyet magukról neveztek el. Sammy Hagar énekes, a banda megnevezését, mint „szupercsapat” azt mondta: „Mi nem vagyunk egy szupercsapat. Szeretünk együtt lógni, a zene csak ráadás. Csupán más bandákban vagyunk.”

Habár a banda neve és logója elég becsmérlő, hogy a békét szimbolizálja „ egy csirke lábnyoma” a basszista Michael Anthony elmondta és megerősítette, hogy a név Hagarra, Smithre és magára utal és egy korábbi koncertről ered: „a csirke lábán három karom van és akkor mi is hárman voltunk”. Később Anthony kijelentette: „eleinte csak poénból használtuk a nevet, rövid ideig, majd később mikor hírek kezdtek szállingózni a bandáról, mindenki azt a nevet használta, és azt gondoltuk ’basszus akkor hívjuk így, Chickenfoot’- úgyis minden a zenéről szól majd. A banda épp második lemezüket készíti, ami valamikor 2011-ben fog a polcokra kerülni.

Megalakulás és a magukról elnevezett album (2009-2010)

Az énekes Sammy Hagar szerint:” A Chickenfoot velem, Michael Anthony-val és Chad Smith-szel indult útjára Cabo Wabo-ban Mexikóban, mikor a klubomban játszottunk. Aztán az emberek kérdezősködni kezdtek, hogy mikor indulunk turnézni, mikor adjuk ki az első lemezünket stb.. Szóval mondtam, ha tényleg komolyan gondoljuk, akkor kell egy gitáros is, úgyhogy gyerünk kérdezzük meg Joe Satrianit. Ami engem illet, szerintem ő a világ legjobb gitárosa.

A banda első közös fellépése 2008 februárjában volt egy Hagar koncerten, a The Pearl Concert Theatre-ben a las vegasi The Palms Casino Restort-ban. A műsor 3 számot tartalmazott, melyben hallható volt a "Rock and Roll", Traffic's "Dear Mr. Fantasy" Led Zeppelintől, és egy a Hagar és Anthony másik együttes, a Los Tres Gusanos által már sokszor játszott "Going Down". A fellépésről Michael Anthony elmondta: „Akkor és ott éreztük, hogy a kémia megvolt. Óriási buli volt, és a közönség egybőli ujjongása hatalmas volt. Eldöntöttük, hogy tovább lépünk eggyel, és meglátjuk, mire jutunk. Túl jó volt, hogy feladjuk.”

A négy tag, Satriani utazásainak szüneteihez igazodva gyűlt össze Hagar otthonában, hogy demokat vegyenek fel, és végül egy teljes hosszúságú lemezt rögzítettek a Skywalker Sound-nál.

A banda névadó és debütáló albumát, Chickenfoot, 2009. június 4-éna adták ki. Ezen a napon léptek fel új számukkal "Oh Yeah!" a The Tonight Show with Conan O'Brien-en. Az együttes ezután Európában és Amerikában kezdte meg turnéját.

2009 októberében Smith visszatért a RHCP-höz, hogy megkezdéjek 10. Lemezük munkálatait. Ezzel a lépéssel a Chickenfoot kénytelen volt ha rövid időre is de leállni a zenéléssel. Ennek ellenére a banda 2009 november 6-án szerepelt a TV-ben ahol a "Sexy Little Thing" és "Oh Yeah" számokat adták elő Jimmy Kimmel élő adásában (november 5-én vették fel).

Smith elmondta: „Minden bizonnyal lesz még rá lehetőség, hogy újra ezekkel a srácokkal játsszak. Kicsit szomorú vagyok, mivel rengeteg helyről kapunk meghívásokat, de ősszel a házasságomra kell koncentrálnom. A Chickenfoot, olyan, mint a szeretőm. Megvan ez a lendület, ami nagyon elemi és természetes. Majd eljön az ideje ennek is. Abban a helyzetben vagyunk, ahol semmit nem szabad erőltetni – szerencsések vagyunk, hogy van valamink ami csak úgy van és élvezzük.”

Második stúdió lemez (2010-től napjainkig)

2010. április 17-én a VH1 Calssic: That Metal Show-jában Joe Satriani, mint sztárvendég, megerősítette, hogy egy második Chickenfoot lemez úton van, amit ő és Sammy Hagar közösen alkottak, és ha minden jól megy 2010-ben ki is tudják adni. Abban a hónapban a Chichkenfoot egy Aqua Teen Hunger Force epizódban hallatta magát.

2010. május 6-án Chad Smith megerősítette a hírt, hogy a Chickenfoot várhatóan 2010 őszén rukkol elő a második albummal, miután ő befejezte az újabb RHCP lemez kiadását. Ez idő tájt, Satriani alátámasztotta, hogy a számok egy része már elkészült, beleértve az egyet, "Come Closer", ami egy egyszerű zongorára és énekre írt szám lesz.

2010. szeptember 3-án az együttes bejelentette, hogy felgyorsították a második album felvételeit. Hozzátették, hogy Chad Smith is közreműködött a felvételkor. Nagy a valószínűsége, hogy az együttesnek új dobos után kell néznie a turné idejére, mivel Smith éppen a RHCP új albumán dolgozik, és ha elkészül akkor azt követő turnéra megy velük. Az együttes elmondta, hogy különböző dobosok meghallgatását tervezi és valószínűleg találnak valakit aki helyettesíteni fogja Smith-t. Joe Satriani elmondta, hogy ő örülöne, ha Tommy Lee jönne Chad helyére. Néhány név akiket fontolóra vettek: Abe Laboriel, Jr. Paul McCartney együtteséből, Velvet Revolverből Matt Sorum, Vinnie Paul a Pantera-ból és and Jason Bonham a Hellyeah együttesből.

2010. október 15-én Chad megtárgyalta a jövőjét a bandával és elmondta, hogy habár mind ő és mind a többi tag szeretne egy új felvételt készíteni 2011. januárjában, sajnos nem tudna velük turnézni a RHCP új lemeze és turnéja miatt.

2011. január 21-én Michael Anthony megerősítette, hogy az együttes 2011. január 29-én kezdi a felvételt, Chad Smith közreműködésével, aki a lemezen játszani fog, de azt már korábban említve a turnéra nem fog velük menni, a RHCP felé való elkötelezettsége miatt.

A 2011 szeptember 27.-én megjelent Chickenfoot III. névre keresztelt második lemezük, első kislemezdala, a Big Foot pedig július 31.-én jelent meg a videoklippel egyetemben.

Videók

  • Chickenfoot - Oh Yeah
  • Chickenfoot - Big Foot
  • Chickenfoot - Foxy Lady
  • Chickenfoot - Three And A Half Letters
  • Chickenfoot - Sexy Little Thing

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Sammy Hagar
ének
ritmusgitár
Joe Satriani
szólógitár
billentyűsök
Michael Anthony
basszusgitár
vokál
Chad Smith
dob
ütőhangszerek