Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vajon mit hallgatott gyerekként és hogyan jutott el az Ossian szövegekhez Paksi Endre?



Paksi Endre, az Ossian zenekar ikonikus frontembere szerzői pályájáról mesélt a Zeneszöveg.hu oldalán.

Mi a véleménye az angol nyelv prozódiájáról és hogyan születtek meg az első általa írt szövegek? Hogyan látja Endre a jelenlegi zenei helyzetet és dalszövegírókat? Beszélgetések dalszövegekről, zeneszerzésről, kultúráról, szenvedélyről, a világ dolgairól az Ossian énekesével.

 

Kötetlen, ugyanakkor komolyabb hangvételű társalgás, amelyben a frontember nyíltan elmondja véleményét a zenei világ számos szegletéről is. Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel új sorozat indul, melyben dalszerzők és dalszövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

A beszélgetés-sorozat első darabja Paksi Endrével, az Ossian frontemberével itt tekinthető meg:

 

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg,  hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.

A beszélgetés további részei hetente jelennek majd meg a Zeneszöveg.hu hivatalos Youtube csatornáján, érdemes tehát feliratkozni rá.