Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rejtett rock ékességek: Gary Moore & Phil Lynott - ‘Parisienne Walkways’



Általánosságban elmondhatjuk, hogy minden nagysikerű dal slágerré válásában hatalmas szerepet játszik az, hogy az adott dalt szüntelen halljuk valamelyik rádióállomás repertoárjában. Néhány remek darab, azonban korántsem kap akkora médiafelhajtást, mégis hihetetlen jó zenei tulajdonságokkal rendelkezik és ennek ellenére sokak kedvence. Utóbbit állíthatjuk az ír gitáros, Gary Moore, és a Thin Lizzy frontember, Phil Lynott közös együttműködésével létrejött ‘Parisienne Walkways’ című dalról is, mely 1978-ban jelent meg.

A dal Phil Lynott otthonában született. A dalszöveg egyik érdekessége, hogy Lynott, édesapja szemszögéből írta meg a balladát, melyben a saját születésére is kitér. A mű zenei részét pedig Gary Moore alkotta meg egy öreg akusztikus, illetve elektromos gitáron.

A dal a médiumok „segítsége” nélkül is hatalmas sláger lett. 1979-ben az angol listák Top10-es helyein landolt. A ’Parisienne Walkways’ ezután a Gary Moore koncertek egyik fő tételévé is avanzsált. A gitáristen általában utolsó dalként játszotta a ’Back On The Streets’ albumára is felkerült számot, melynek eredeti hosszát (3 perc körül) hosszú gitárszólókkal bővítette ki.

 

Gary Moore & Phil Lynott - Parisienne Walkways

 


 
Címkék: 
Gary Moore
Phil Lynott