Bejelentkezés

x
Search & Filters

Október 1-jén indul a blues és rock szezon Óbudán a Glob Royalban



Október 1-től immár második szezonját tapossa Óbuda élőzenés gyöngyszeme a Glob Royal klub. Török Ádám a Mini-formációk doyenje, aki a minőségi rock and blues elkötelezett híve, ezúttal is hatost dobott a programszervezés dobókockáján. A belépés, mint mindig, most is ingyenes; az odalátogató zenerajongónak mindössze két dolga van, hogy feltétel nélkül jól érezze magát: nyakig elmerülni a mindent betöltő, élő, minőségi muzsika hullámaiban és közben megízlelni a szintén minőségi söröket, borokat, valamint más alkohol nemű italokat. Amelyek megfizethető áron, kedves kiszolgáló személyzet által landolhatnak a szomjas zene-és egyéb fogyasztó torkában.

Október 1-én, csütörtökön az ünnepélyes megnyitón a házigazda Török Ádám lesz a vendége annak a Capriccio zenekarnak, amely épp tizenöt éves jubileumát ünnepeli az idén. A „Bőrgyári” előtagot korábban már elhagyott banda sorait – többek között - Zsoldos Tamás basszusgitáros és Gazdag Viktor, a kiváló gitáros erősíti. A következő napon (okt.2.) a Roxérum zenekart láthatja-hallgathatja a blues és a rock különleges keverékét kedvelő publikum  - Berkes Charlie nagyszerű basszusgitárossal és Kalmus Józseffel, a legendás énekessel. A Városligeti Sörsátor egyik nyári, közkedvelt blues-bandája volt a BluesSteel zenekar, amely a műfaj klasszikusainak interpretációját tűzi zászlajára. Reméljük, ez a kora őszi, október 8-i, csütörtöki időpontban sem lesz másképp, amikor a fiúk épp a Glob Royal színpadát veszik birtokba. A zenés őrület 9-én, a „szomorú” műfaj egész pályás letámadásával folytatódik: a Nagyi és a Bluesrut zenekar mellett egy másik nagyszerű csapat, a Blues Megálló is megméreti magát.   

A következő hét csütörtökjén (15.) jó befektetésnek tűnik a Budai Project, majd 16-án, pénteken egy igazi nagyágyú veszi át hatalmat: a Tűzkerék xT egyenesen Esztergomból érkezik, hogy az 1946. október 18-án született, és fiatalon elhunyt gitárkirály rajongóinak átnyújtsa Radics Béla zenei örökségét. Arra a péntekre a zenekar - meglepetés vendégekkel tűzdelve - RB Kapitány emlékestet hirdet. A kvartettá bővült trió egyébként kéthavi rendszerességgel kívánja a rock-blues klasszikusok, valamint a Radics-örökség igéjét hinteni az óbudai zene-szentélyben.  22-én ismét egy óriási durranás: Magyarország egyik legjobb gitárosa, Alapi István ezúttal a Front zenekarral rezegteti meg a helyiség levegőjét. Pénteken (23.) a Bronx zenekar lép színpadra, 29-én a Twin City CRG - két csodálatos szépségű énekes hölggyel -, majd 30-án a História zárja az októberi hónapot.

Tessék hát készülődni, hiszen forró ősznek nézünk elébe az óbudai Glob Royal rock-blues klubban! Ott, ahol – élőben, valódi hangszerekkel - mindig szól a minőségi zene; ahol szívesen látják a vendégeket, kedves a kiszolgálás és nagy választékban állnak rendelkezésre a különböző márkájú sörök és a borok!

 


Hegedűs István