Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mindent szétzúz a budapesti Hot Beaver új kislemeze. 'Vulcan Death Grip' EP (lemezkritika)



Nemrégiben jelent meg a budapesti stoner/grunge csapat- vagy nyugodt szívvel említhetjük őket supergroupnak is- a Hot Beaver debütáló kislemeze 'Vulcan Death Grip' EP címmel. A zenekart az Apey and the Pea-ből ismert Makai Laci (Dob), a John Garcia (Kyuss, Unida, Slo burn) szólólemezén is játszó ifj Kocsándi Mike (gitár), a Lukács Petánál (Bikini, szóló) és Lovrek Krisztiánnál előforduló Horváth "Sexy" Gábor (basszusgitár) és az egykori Poison of Marvel zenekarból kivált Lőcsei Bence (ének) alkotják. A 4 dalból álló kislemezüket saját próbatermükben rögzítették, élőben, egyben játszva, Lukács Peta produceri és hangmérnöki vezetésével.

A ’High Society’ nyitódal igazi hamisítatlan stoner darabként indítja be a hallgatóságot. Az arcunkba kapjuk a döngölős riffeket, a sikító szólókat, és egy számomra nagyon tetszetős dalszöveget. A dallamosság nem elhanyagolandó dolog, ebbe a számba is bekerült egy igen tetszetős refrén formájában.

 

 

Őt követi a ’Static Matter’, melyben egy kicsit sötétebb világ tárul elénk. Mind a verze és refrén témákat átjárja ez a hangulat. Nem hagyhatom szó nélkül azonban, hogy ott van a változatosság ebben a darabban is. Ha jól megfigyeljük a dal utolsó harmadában egy igazi 70-es éveket idéző hard-rock, psychedelic témát hallhatunk, ami igazán különlegessé teszi ezt a nótát.

 

 

A ’Feed The Machine’ valahonnan a Bajkál-tó mélyéről érkező basszustémával indít, utána viszont az arcunkba löknek a srácok egy olyan mocskosul fülbemászó riffet, hogy egyszerűen beleég az ember agyába. Én is csak bólogatok, mint egy hülye a gép előtt. A kellemesen megeffektelt ének társul ehhez a tökös riffhez és egy dallamos refrén. A varacskos gitárszóló csak tovább fűszerezi a zenét. Remek lett ez a darab is.

 

 

A lemezt záró ’Cellophane’ egy nyugis delay-es basszusgitár témával indít, majd leszáll a sötétség és elszabadul a pokol. Olyan érzésem van, mintha egy ködös téli éjszakán egy sötét vadnyugati városban sétálnék. Aztán persze jön a katarzis. Iszonyat húzós riffek röfögő basszusgitár erőteljes tökös ének. Az egyik kedvencem a kislemezről. Igazi világháborút csinál a lemez végére, pont ahogyan azt kell.

 

 

Minden elismerésem a zenekarnak, mert egy igazán húzós, sallangmentes debütáló anyagot hoztak össze. Ezt így kell csinálni. Nyugodt szívvel ajánlom őket minden rockzene kedvelő figyelmébe.

A Hot Beaver zenekar a Facebook-on.

Mocsok