Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Metallica felállásának története 1981-től napjainkig - 1. rész: 1981Metallica 1981: James Hetfield / Lars Ulrich / Lloyd Grant

 

A Metallica története 1981-ben kezdődött Los Angelesben, amikor a dobos Lars Ulrich kihelyezett egy apróhirdetést, amiben olyan zenészeket keresett, akiknek a újhullámos brit heavy metal a szenvedélyük, és egy James Hetfield nevű gitáros-énekes srác válaszolt rá. Azokban az időkben Hetfield és a középiskolás haverjai egy Leather Charm nevű formációban játszottak, méghozzá ebben a felállásban: Ron McGovney (basszusgitár), Jum Mulligan (dobok), Troy James (gitár) aki Hugh Tannert váltotta a zenekarban.

Lars Ulrich, kihasználva az ismeretségeit, elintézte, hogy a zenekar helyet kapjon Brian Slagel ’Metal Massacre’ című válogatáslemezén, ezekben az időkben nevezték el a zenekart Metallicának. A zenekar átdolgozta, a Leather Charm egyik dalát, a ’Hit the Lights’ című számot, az a dal került fel egyébként a ’Metal Massacre’ válogatáslemezre is. Lloyd Grant szólógitáros munkájával befejezték a demofelvételt, és ezzel megindult a Metallica története, és ez lehetővé tette, hogy elinduljon a cikksorozatunk is, mely a kezdeti időktől a napjainkig kíséri majd végig Metallica történetét, különös tekintettel a tagcserékre.

 


 
Címkék: 
metallica