Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jótékonykodott az Omega együttes. Utolsó templomi Oratórium május 15-én, Szentesen!



Szentesen sajtótájékoztatót tartott az utolsó templomi Oratórium koncertjét május 15-én, Szentesen adó Omega együttes két tagja, Debreczeni Ferenc és Benkő László. A Megyeházán belépőjegyeket adtak át a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány azon tagjainak, akik a zene segítségével legyőzték betegségüket. Ez lett volna a sajtótájékoztató témája, de többé vált. A sajtótájékoztató előtt meglepetés műsorral készült az alapítvány: több mint 30 gitáros gyermek játszotta el az Omega örök slágerét, a Gyöngyhajú lányt!

Debreczeni Ferenc és Benkő László könnyeivel küszködve hallgatták végig az előadást, melynek hatalmas sikere volt. A együttes tagjai nem voltak hálátlanok a szívszorongató dallamok iránt, így a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy nem csak az előre felajánlott jegyeket veheti át az alapítvány, hanem valamennyi gyermek belépőt kap a koncertre, ahol újra elénekelhetik ezt a dalt.

 

 

A legendás csapat tagjai elmondták: a koncert május 15-én lesz, utoljára 44 éve léptek szentesi színpadra, ezért különösen nagy öröm számukra a visszatérés.

– Pár évtizede bejártuk a környéket. Akkoriban a zene különös összetartó erőt biztosított az embereknek. Ma ezt az érzést talán az egyház adhatja meg – indokolta Benkő, hogy többek között miért templomokban tartják az előadásaikat. Kóbor kiemelte: a helyszínhez illő számokból áll majd össze a program, a koncertsorozat jelenleg futó formájának talán utolsó állomása lesz a szentesi.

 

Drámai erővel szólalnak meg a jól ismert, csendes balladák – Az éjszakai országúton, Ballada a fegyverkovács fiáról, Én elmegyek. Éppen ezek a sokat hallott dallamok erősítik fel a közönségben a hitet, azt a hitet, amely túlmutat felekezeten és valláson. A hallgató a zenén keresztül önkéntelenül is felismeri saját útját, az Omega dalok egy megnyugtató, állandóságot jelentenek mindnyájunknak.
 

Jegyek 4900 Ft-ért megvásárolhatók:

Bootleg Rock Shop/Szentes Szabadság tér B épület, a buszpályaudvarnál/
Babilon Könyvesház/Szentes Kossuth u 11.
Info: 30/244-7381

 

Facebook esemény itt!

 

 

 

 

 

Forrás: Szentesi Mozaik
 

Címkék: 
Omega Oratórium