Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jazzékiel - Minikoncerttel egybekötött kislemez bemutató ma este a Wave hanglemezboltban



A Jazzékiel a budapesti klubélet egyik fontos zenekaraként, valamikor 2011 táján hagyott fel az aktív koncertezéssel. Az elmúlt három év alatt a tagok különböző produkciókban (Grand Mexican Warlock, The Carbonfools) bukkantak fel, a zenekar pedig évente csupán egy-két koncertet adott. Most viszont, a Record Store Day alkalmából, április 19-én komolyabb életjelet ad a zenekar magáról. A 2009-es Holy Shit és a 2011-es Téli Mesék óta az idei lemezboltok napjára egy limitált példányszámú, 7 inches kislemez formájában Mi már leszoktunk róla címmel megjelenik a csapat első, új szerzeményt is tartalmazó kiadványa a MamaZone gondozásában.

Az új EP egyik oldalára egy külön erre a speciális alkalomra rögzített Sziámi feldolgozás, másik oldalára pedig egy instrumentális felvétel került, Portugál címmel a harmadik albumról. A cover fotó Marinka Zsuzsanna Alexandrovna munkája, a felvételek a Metropol Stúdióban és a Pesti Magyar Színházban készültek: az A oldalt Maczkó Róbert, a B-oldalon található dalt Korompai Bence rögzítette.

A kislemez mindkét oldalához forgatott videoanyagot a zenekar. Az A-oldalas Mi már leszoktunk róla c. Sziámi-klasszikus feldolgozás Tímár Péter 1987-es Moziklip című filmjének újraértelmezése:

 


 

A B-oldalon hallható Portugál hangsávja egy vinyl play verziót kapott:

 



Mindkét videó a zenekar énekesének, Jakab Péternek, és a zenekar állandó fotósának, Kósa Péternek a munkája.

A kislemezt a Jazzékiel bemutatja április 19-én 19:00-kor a Wave hanglemezboltban, egy rövid minikoncert keretein belül. (1065 Budapest, Révay köz 1.)


Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/619950878095414

Címkék: 
Jazzékiel