Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alex Lifeson nem zárja ki, hogy a jövőben is zenéljen Geddy Lee-vel



A Rush 2015. augusztus 1-jén adta utolsó koncertjét, Neil Peart halálával pedig a rajongók minden reménye szertefoszlott egy esetleges visszatéréssel kapcsolatban. Alex Lifeson és Geddy Lee azóta néhány alkalommal már felléptek közösen és a gitáros nem zárkózik el az elől, hogy a jövőben is együtt zenéljenek, turnézni azonban már nem szeretne.
 
"Annak idején elsősorban Neil miatt hagytunk fel a koncertezéssel. Úgy érezte, elfáradt és már nem tud azon a szinten teljesíteni, amit elvár önmagától. Ezek ugyan nyomós érvek, sok rajongó mégis reménykedett abban, hogy idővel újra összeállunk és kapnak majd egy igazi lezárást. Negyven évig turnéztunk és én többször már nem szeretnék. Hosszú órákat ültem hotelszobákban, hogy aztán két órát a színpadon lehessek. Persze akkoriban ez szép és jó volt, de már nem vágyom rá. Hogy fogok-e még Geddy-vel zenélni vagy dalokat írni? Majd meglátjuk. De addig is bőven akad tennivalóm."
 
A két zenész 2022-ben fellépett a Taylor Hawkins tiszteletére rendezett londoni és Los Angeles-i emlékkoncerten, Lee pedig tavaly könyvbemutató-turnét tartott, amelynek néhány állomásán Lifeson is tiszteletét tette.